31.1.15

Έλεος με τον καιροσκοπισμό και τον τυχοδιωκτισμό....

 Από αναγνώστη 

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο η χώρα φαίνεται να δικαίωσε, για άλλη μια φορά τον ρόλο της, ως πρωταθλήτρια της κωλοτούμπας.
 
 Και μπορεί η κυβίστηση να έχει εξελιχθεί σε εθνικό μας άθλημα, είναι όμως κάποιες περιπτώσεις τόσο προκλητικής αλλαγής πλεύσης, που πραγματικά εξοργίζουν.
Και αναφέρομαι στην απότομη μεταστροφή αρκετών υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα –μην μιλήσω και για στελέχη, τα οποία με μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα και εν μία νυκτί απαρνήθηκαν το σοσιαλιστικό παρελθόν τους, για να στοιχηθούν πίσω από άλλα πολιτικά σχήματα, που ευαγγελίζονται να σώσουν την Ελλάδα.
Άνθρωποι που έπιναν νερό στο όνομα του ΠΑΣΟΚ, τώρα, μυρίστηκαν …ψητό σε άλλες παράγκες, βγήκαν στη γύρα για να χορτάσουν την πείνα τους. 
Τους βλέπεις σε κοινωνικές συναναστροφές να αποκηρύσσουν κάθε τι που σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ, σαν να είναι η ιδεολογία έπιπλο που πάλιωσε και απλά το πέταξαν…
Έλεος με τον καιροσκοπισμό και τον τυχοδιωκτισμό.
Ρε συντρόφια έλεος με αυτή την επιλεκτική μνήμη. Ο θυμός όλων μας είναι μεγάλος, αλλά το ανάθεμα για τα δεινά της χώρας δεν μπορεί να το ρίχνουμε όλο στο ΠΑΣΟΚ. 
Αν μη τι άλλο το ΠΑΣΟΚ έστησε το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα, υπερασπίστηκε τον μικρομεσαίο, προστάτευσε τον μη προνομιούχο, αποκατέστησε την εθνική αντίσταση.
Στην τελική, από το 2010 το ΠΑΣΟΚ δεν επιδίωξε να διασωθεί το ίδιο, αλλά παρέμεινε συνεπές στη στρατηγική του να σώσει τη χώρα από τα βράχια. 
Έτσι, όπως γράφτηκε τελικά η ιστορία των τελευταίων πέντε ετών, ο κόσμος αντέδρασε και έριξε το ανάθεμα στους πολιτικούς και στο πολιτικό σύστημα, το οποίο ταύτισε –περιέργως πως- με το ΠΑΣΟΚ.
Πάντως, αν κάποιοι σήμερα μπορούν να μιλάνε για γήπεδα που φτιάχνονται και για την ελπίδα που έρχεται είναι γιατί κάποιοι πραγματικά έχτισαν το '81, τότε που η μισή Αθήνα δεν είχε αποχέτευση και ολόκληρες περιοχές δεν είχαν πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. 
Για να θυμούνται και μερικοί παλαιοί σύντροφοι, αυτή ήταν η χώρα που παρέδωσε η τριακονταετής διακυβέρνηση της δεξιάς και ας μην μιλήσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
 
Ένας «παλαιοπασόκος»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου