8.1.15

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Δεκάδες σχολεία κλειστά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Δεκάδες σχολεία κλειστά Παγοδρόμιο θυμίζουν αρκετοί δρόμοι του οδικού δικτύου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες. Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
Αλλάζει σιγά σιγά το σκηνικό του καιρού στη χώρα με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις απογευματινές ώρες, ωστόσο, παγοδρόμιο θυμίζουν αρκετοί δρόμοι του οδικού δικτύου, εξαιτίας των κατά τόπους πυκνών  χιονοπτώσεων που έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης έπεφταν σε διάφορες περιοχές. Εξάλλου, τα προβλήματα παραμένουν σε αρκετές περιοχές καθώς παραμένουν αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια και στην Κρήτη, όπου και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα από τις αρμόδιες Περιφέρειες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες:

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -12 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -7 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -3 έως 6 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -4 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από -2 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Πιο αναλυτικά:

Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Σαρωνικό και βορειοανατολικοί μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις πιθανότατα να εκδηλωθούν στην Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως και 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία σε χαμηλότερα επίπεδα από -15 έως και -1.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά με ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Αττική, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως και 7 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως και 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως και 9 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, θα είναι κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική

Σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Με απόφασή του προχωρά -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- στο κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

Κλειστά θα παραμείνουν λόγω παγετού τα σχολεία σε Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βριλήσσια, Νέο Ηράκλειο, Κηφισιά, Λυκόβρυση-Πεύκη, Μελίσσια-Πεντέλη, Παπάγο-Χολαργό, Φιλοθέη-Ψυχικό και Χαλάνδρι.

Ανοικτά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Νέας Ιωνίας και στον δήμο Μεταμόρφωσης.

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου