16.1.15

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων φοβούνται τη φορολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Έμμεσες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας , εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΜΙΔΑ , ο πρόεδρος της Στράτος Παραδιάς ανέφερε για τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προτείνει αντί του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά του ΦΜΑΠ. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι όποιος δηλώνει ότι θα φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην ουσία στοχεύει στη μεσαία, γιατί η μεγάλη ανήκει σε εταιρείες ή είναι αφορολόγητη ως αγροτική».
Και συνέχισε : «Σήμερα η μεσοσταθμική επιβάρυνση ανά φορολογούμενο με ΕΝΦΙΑ είναι 500 ευρώ (3,2 δισ από 6.400.000 φορολογούμενους), δηλαδή ο σχεδιαζόμενος νέος ΦΜΑΠ που θα συρρικνώσει τη φορολογική βάση, θα είναι μεσοσταθμικά έως και 20πλάσιος ανά φορολογούμενο! Φυσικά ένας τέτοιος φόρος δεν πρόκειται να εισπραχθεί, γιατί θα είναι αδύνατη η πληρωμή του από τους υπόχρεους, οι οποίοι θα έχουν χάσει κάθε ελπίδα για τη διατήρηση της περιουσίας τους. Έτσι σύντομα θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε και πάλι σε έναν ακόμη χειρότερο φόρο κατοχής, όπως έγινε και μετά την κατάργηση του ΕΤΑΚ (το 2010) που μας πήγε το 2011 στο «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ και στη συνέχεια στον ΕΝΦΙΑ».
Για τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα του φόρου περιουσίας, από την πλευρά της ΠΟΜΙΔΑ τονίστηκε ότι «Η ΝΔ προτείνει αόριστα τη σταδιακή μείωση της επιβάρυνσης σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας. Όμως η αναμενόμενη άνοδος του ΑΕΠ δεν εγγυάται την ουσιαστική μείωση των βαρών του ΕΝΦΙΑ για κάθε φορολογούμενο».
Τέλος ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ επεσήμανε την ανάγκη, η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα 6 σημαντικές εκκρεμότητες που χρήσουν άμεσης επίλυσης. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα εξής θέματα:
Α. Για τον εξορθολογισμό της φορολογίας:
1.Ρητή απαλλαγή της ιδιοκατοίκησης από τη φορολόγησή της με τεκμαρτό εισόδημα.
2.Επαναφορά της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων 2014 και μετά.
3.Θέσπιση μόνιμου μειωτικού Συντελεστή Κενών Κτισμάτων (ΣΚΚ) 0,50 στον ΕΝΦΙΑ.
Β. Για την οικοδομή, την κτηματαγορά και την ανάπτυξη:
1. Μαζική μείωση αντικειμενικών τιμών ζώνης – συντελεστών εμπορικότητας καταστημάτων.
2.Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ.
3. Αποποινικοποίηση της αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου