16.1.15

10 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - Σε κύκλωμα εκβιαστών που έβαζε βόμβες ο Καλαματιανός πρώην αστυνομικός και συνεργάτης του Ξηρού


Σε κύκλωμα εκβιαστών που έβαζε βόμβες ο πρώην αστυνομικός και συνεργάτης του Ξηρού

Σε κύκλωμα που τοποθετούσε βόμβες και πουλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων φέρεται να εμπλέκεται ο απότακτος αστυνομικός που συνελήφθη ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.
Σε μια συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί συνέλαβαν μέχρι στιγμής δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 20 άτομα.
Αρχηγοί φέρεται να είναι τρεις αρχινονοί που έδιναν εντολές μέσα από τις φυλακές όπου κρατούνται.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η δικηγόρος ενός αρχινονού καθώς επίσης ο πατέρας του και τα παιδιά του.
Ειδικότερα, ο απότακτος αστυνομικός και συνεργάτης του Χρ. Ξηρού, τον οποίο είχε προμηθεύσει με εκρηκτικά επισκεπτόταν στις φυλακές, σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 10 φορές κάθε μήνα έναν αρχιονονό, που φέρεται να είναι εγκέφαλος της συμμορίας.
Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τις Αρχές έβαζαν βόμβες και πουλούσαν προστασία. Η τοποθέτηση μιας βόμβας για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κοστολογούνταν από τη συμμορία 2.000 ευρώ.
Μάλιστα ανήμερα Πρωτοχρονιάς μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να ανατινάξουν το σπίτι συγγενικού προσώπου αρχινονού στη Μεταμόρφωση, με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.
Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου, υπάρχουν κωδικοποιημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσα από τις φυλακές, τις οποίες κατέγραφε ο κοριός της ΕΛΑΣ και στις οποίες γίνεται αναφορά ακόμα και στα λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν βρεθεί πιστόλια και 350.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί είναι πάρα πολύ κοντά στο να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει σχέση με την τοποθέτηση βόμβας σε δικαστή, ο οποίος είχε χειριστεί υπόθεση ενός από τους αρχινονούς, καθώς επίσης και σε τοποθετήσεις βομβών σε συγγενικά πρόσωπα καταδικασμένου για εξοπλιστικά προγράμματα και μίζες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου