2.1.15

FT: Ο Παπανδρέου με 5% θα δώσει νίκη στο Σαμαρά


FT: Ο Παπανδρέου με 5% θα δώσει νίκη στο Σαμαρά

"Μπαλαντέρ των πρόωρων εκλογών"

Στο νέο πολιτικό φορέα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει από ώρα ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρονται σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού ως "μπαλαντερ" των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου που θα μπορούσε να καθορίσει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.
"Ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επιστρέψει στα πολιτικά πράγματα ως ο ηγέτης ενός κόμματος "μπαλαντέρ" το οποίο μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για δημοσκόπηση η οποία εκτιμά ότι το κόμμα του κ. Παπανδρέου μπορεί να κερδίσιε το 4-5% των ψήφων, αποσπώντας ένα μικρό, αλλά κρίσιμο ποσοστό από το ΣΥΡΙΖΑ.
"Αν επιβεβαιωθεί θα μπορούσε να προσφέρει τη νίκη στο κεντροδεξιό κόμμα της Ν.Δ. του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά", υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους FT, "η προοπτική μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβήσει τους επενδυτές τις τελευταίες εβδομάδες, που ανησυχούν ότι το κόμμα θα ακυρώσει το πρόγραμμα διεθνούς βοήθειας και θα σταματήσει τις πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους".
Αναφορά γίνεται επίσης και στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, από όπου ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε σύμφωνα με τον συντάκτη των FT, να αποσπάσει ψήφους, όπως επίσης και από το ΠΑΣΟΚ.
"Είναι αρκετά πιθανό ότι μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εκλογές", αναφέρει στους FT, δημοσκόπος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου