20.2.15

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ! Bild: Σε ευχαριστούμε, Βόλφανγκ Σόιμπλε, για το «όχι» στους χρεοκοπημένους Έλληνες

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, ευχαριστώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το «όχι» στο ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης.

«Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφανγκ Σόιμπλε», γράφει η Bild, και προσθέτει στον υπέρτιτλο: «Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες», γράφει η Bild.

«Μετά από αρκετές εβδομάδες μπλόφας και πονηριάς», γράφει η Bild, «οι Έλληνες ζήτησαν χθες νέα ενίσχυση πολλών δισεκατομμυρίων».

Χαρακτηρίζει δε την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης ως «Δούρειο Ίππο», με απώτερο σκοπό η Ελλάδα να πάρει χρήματα που, κατά την άποψη της εφημερίδας, δεν προτίθεται να εξοφλήσει.

Στο στόχαστρο και ο Γιούνκερ

Από τα βέλη της γερμανικής εφημερίδας δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς χθες φάνηκε να υποδέχεται θετικά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τα χρήματα βοήθειας δεν εγκρίνονται απ' αυτόν αλλά από τις Υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup», είναι το μήνυμα που στέλνει στον Γιούνκερ η Bild.



topontiki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου