26.2.15

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια κι ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Δυτική Μάνη

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Καλαμάτας δεκαεπτά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια, ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Δυτικής Μάνης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που αφορούσε εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τον περασμένο Αύγουστο η οποία διέπραττε συστηματικά κλοπές σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια στη Μεσσηνία, στη Λακωνία και στη Φωκίδα, προέκυψε ότι τα μέλη της ενέχονται στη διάπραξη και των διαρρήξεων και κλοπών στη Δυτική Μάνη.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα από 6 Μαΐου έως και 10 Αυγούστου του 2014, είχαν διαπράξει επιπλέον δεκαεπτά διαρρήξεις και κλοπές σε δύο σπίτια στο Νεοχώριο Μεσσηνίας, έξι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Στούπας, πέντε σε ενοικιαζόμενες κατοικίες στον Άγιο Δημήτριο Μεσσηνίας, τρεις σε ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας και μία σε ενοικιαζόμενη κατοικία στην Πλάτσα Μεσσηνίας.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Επιπλέον, έπειτα από συστηματική αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην εγκληματική ομάδα, που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, ακόμη ενός 34χρονου Αλβανού, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου