12.2.15

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ! Πες μου Google, είναι η κόρη μου όμορφη;

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι όλοι οι γονείς κάνουν κοινά όνειρα για τους γιους και τις κόρες τους. Μια έρευνα ωστόσο της Google αποδεικνύει πως οι γονείς κυρίως, στην Αμερική θέλουν τα αγόρια τους να είναι “έξυπνα” και τα κορίτσια τους “αδύνατα”. Ένα ακόμη πιο “παράξενο” στοιχείο θέλει την ευφυΐα και την εξωτερική εμφάνιση να αναζητώνται μέσω της μηχανής Google.

Μια πρόσφατη συζήτηση για γονείς που αναζητούν να μάθουν εάν τα παιδιά τους είναι όμορφα, άσχημα, ευφυή και λιγότερα έξυπνα από την μηχανή της Google, με οδήγησε σε μία σχετική έρευνα προς επαλήθευση ή διάψευση των στοιχείων. Πράγματι, όπως έχουν δημοσιεύσει και οι New York Times, από έρευνα της Google προκύπτει ότι οι γονείς, όχι μόνο προχωρούν σε αναζητήσεις, αλλά παράλληλα, “κατηγοριοποιούν” τις επιθυμίες τους ανάλογα με το φύλο του παιδιού τους.
Με βάση την έρευνα, οι αναζητήσεις των γονιών που έχουν γιους διαφέρει από τις αναζητήσεις εκείνων που έχουν κόρες. Συγκεκριμένα, οι γονείς ενδιαφέρονται να μάθουν πράγματα που συνδέονται με την ευφυΐα των αγοριών τους, ενώ παράλληλα αγωνιούν για την εμφάνιση των κοριτσιών τους. Οι ερωτήσεις σχετικά με την νοημοσύνη των αγοριών αγγίζουν το 78% με την πιο συνηθισμένη ερώτηση να είναι, “Είναι ο γιος μου ιδιοφυΐα;”.
Προκαλεί πράγματι, έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί γονείς ενθουσιάζονται στην ιδέα ότι το παιδί τους μπορεί να διαθέτει κάποιο χάρισμα. Η πιο συχνή ερώτηση στις αναζητήσεις της Google ήταν, “Είναι το δίχρονο παιδί μου χαρισματικό;”. Ωστόσο, η αγωνία για το αν τα αγόρια είναι χαρισματικά ήταν μεγαλύτερη από ότι για τα κορίτσια.
Η επόμενη πιο συχνή ερώτηση ήταν, “Είναι η κόρη μου υπέρβαρη;”. Μάλιστα, οι περισσότεροι γονείς ρωτούσαν πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από το βάρος. Η έρευνα της Google μάς ενημερώνει επίσης, για ερωτήσεις που παρουσίασαν μεγάλη συχνότητα, όπως “Είναι η κόρη μου όμορφή ή άσχημη;”. Η ομορφιά λοιπόν, όπως φάνηκε από τα συμπεράσματα, είναι ένα θέμα που απασχολεί τους γονείς που έχουν κορίτσια.
Η έρευνα προχώρησε σε σύγκριση των στατιστικών από την μηχανή αναζήτησης με τα στοιχεία που προκύπτουν από την πραγματική ζωή. Όπως διαπιστώθηκε, το 41% των γονιών έκανε αναζητήσεις σχετικά με το θέμα του υπερβολικού βάρους των κοριτσιών, ενώ σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα, η παχυσαρκία αφορά περισσότερο τα αγόρια, καθώς αγγίζουν το 33%. Το ίδιο διαπιστώθηκε και στο θέμα της ευφυίας.
Παρόλο που η αναζήτηση αφορούσε την χαρισματικότητα του εγκεφάλου των αγοριών, η πραγματικότητα αποδεικνύει πως τα κορίτσια έχουν 11% περισσότερες πιθανότητες να ξεχωρίσουν σε αντίστοιχα προγράμματα μέτρησης της νοημοσύνης. Τα δεδομένα που προέκυψαν όπως φαίνεται, εκφράζουν μη ρεαλιστικές ανησυχίες για το μέλλον και την επιτυχία των παιδιών.
Ανεξαρτήτως των προβληματισμών ενός γονέα, το παράδοξο της υπόθεσης προκύπτει αβίαστα. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η Google γνωρίζει πότε ένα παιδί είναι όμορφο ή άσχημο; Ένας ακόμη παραλογισμός της εποχής μας..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου