4.3.15

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 18ΜΗΝΟ - Εκτός φυλακής στις 29 Μαρτίου Μιχαλολιάκος, Παππάς

Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός θα βγουν σύντομα από τον Κορυδαλλό Στις 29 Μαρτίου, ημέρα που συμπληρώνεται το 18μηνο της προφυλάκισής τους, θα βγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο υπαρχηγός του στη Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς.
Πιθανότατα μαζί τους θα αποφυλακιστεί και το «πρωτοπαλίκαρο» της εγκληματικής οργάνωσης, ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός. Χθες ο εισαγγελέας Ι. Προβατάρης, πρότεινε να ανοίξουν οι πύλες των φυλακών για τον αρχηγό και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής λόγω παρέλευσης του 18μήνου κι ενώ ακόμη δεν έχει καν οριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης.
Οπως υπολογίζεται, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει όλη η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης, στελέχη της και φυσικά ο Γ. Ρουπακιάς, δολοφόνος του Π. Φύσσα, γύρω στις 20 Απριλίου, ενώ η δίκη αναμένεται να κρατήσει πολλούς μήνες, πιθανότατα ένα χρόνο.
Αυτό σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι βουλευτές, δηλαδή οι κ. Κασιδιάρης, Γερμενής και Μίχος θα αποφυλακιστούν, ενώ το δικαστήριο θα είναι σε εξέλιξη, πριν από τα Χριστούγεννα όταν θα συμπληρωθεί και το δικό τους 18μηνο. Δεν αποκλείεται δε να βγει από τη φυλακή και ο δολοφόνος Ρουπακιάς!
Η Δικαιοσύνη κατάφερε να συντάξει μια ογκώδη δικογραφία με πολύ σοβαρές κατηγορίες κατά της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και αυτό της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά δεν μπόρεσε να ξεκινήσει νωρίτερα από την αποφυλάκισή τους τη μεγαλύτερη δίκη της μεταπολίτευσης, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο. Αλλωστε, για πρώτη φορά δικάζονται εν ενεργεία βουλευτές και κινδυνεύουν με βαριές ποινές.
Ωστόσο, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η βραδύτητα με την οποία λειτουργεί η Δικαιοσύνη και τα σοβαρά προβλήματα του δικαστικού σώματος που οδηγούν σε μεγάλη καθυστέρηση σημαντικών δικών. Υπενθυμίζεται ότι λόγω παρέλυσης του 18μήνου είχαν αποφυλακιστεί Μαζιώτης και Ρούπα και είχαν διαφύγει.
Στο βούλευμα του εισαγγελέα για την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και Παππά αναφέρεται ότι για τον πρώτο προτείνεται η αποφυλάκιση με καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που προέβλεπε κράτηση κατ' οίκον. Για τον φερόμενο ως «υπαρχηγό» Χρήστο Παππά,προτείνεται αποφυλάκιση με τους εξής όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, απαγόρευση μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα κ.λπ..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου