27.3.15

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ....ΠΑΓΚΑΡΙΑ ! «Βρέθηκαν» άλλα 200 εκατ. από διαθέσιμα, ακολουθούν και οι ΔΕΚΟ;

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να βρει πηγές χρηματοδότησης από φορείς και επιχειρήσεις του Δημοσίου. 

Χθες στον κατάλογο προστέθηκαν ο ΟΑΕΔ, αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, που θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή το ποσό των 200 εκατ. από τα ταμειακά τους διαθέσιμα.
Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχει σχέδιο στο «πρόγραμμα μεταφοράς διαθεσίμων» στην ΤτΕ να προστεθούν και άλλες επιχειρήσεις, εισηγμένες στο Χ.Α., που το Δημόσιο έχει συμμετοχή άνω του 50% (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ κ.λπ.).
 Η εν λόγω πληροφορία που δημοσιοποιήθηκε και από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωσταντινόπουλο, ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε και διαψεύσθηκε. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αν υλοποιηθεί ο εν λόγω σχεδιασμός, μπορεί να εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου, μέσω της ΤτΕ, ποσό περίπου 1,2 δισ.
ΟΑΕΔ
Χθες τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ αποφάσισαν τελικά, κατά πλειοψηφία, τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος 120 εκατ. από λογαριασμούς εμπορικής τράπεζας και την επένδυσή τους σε κρατικά ρέπος που είχε ζητήσει η κυβέρνηση. «Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ, τα οποία δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού», δήλωσε η διοικητής του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «την αποδοτικότερη τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού, δεδομένων των δικλίδων ασφαλείας που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς». Ο Οργανισμός έχοντας ταμειακή επάρκεια θα προκαταβάλει την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 τις παροχές στους δικαιούχους επιδομάτων, ενόψει και των εορτών του Πάσχα.
Περιφέρεια Αττικής
Σύμφωνα με πρόταση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, 80 εκατ. από τα ταμειακά διαθέσιμα θα μεταφερθούν στην ΤτΕ, με το αιτιολογικό ότι μπορούν να αξιοποιηθούν με καλύτερο τρόπο και έτσι αντί για μηδενικά επιτόκια να βρεθεί καλύτερο.
Το απόθεμα στην Περιφέρεια Αττικής είναι 340 εκατ., εκ των οποίων τα 230 εκατ. είναι σε προθεσμιακούς λογαριασμούς, με επιτόκιο 2%, και τα υπόλοιπα περίπου 110 εκατ. σε τράπεζες με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου