29.3.15

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ είναι οι ενεργειακοί πόροι της χώρας και τους μοιράζει όπως θέλει;



Για πιθανή συμφωνία με τις ΗΠΑ για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων σε ποσοστό 70-30 υπέρ των Αμερικανών στο Αιγαίο έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από τη Νέα Υόρκη.

Είπε ο Καμμένος λέξη -λέξη, σύμφωνα με το Onalert:
"Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα".
Από πότε ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας αποφασίζει μονομερώς για την αξιοποίηση των (όποιων) ενεργειακών πόρων της χώρας;

 Καθορίστηκε κάποια εθνική στρατηγική από την κυβέρνηση κι αν ναι, πότε και με ποιες διαδικασίες; Υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποιος στα σοβαρά την Ελλάδα όταν αυτοί που την κυβερνούν την εκπροσωπούν σαν βαλκάνιοι μπακάληδες;

Για να μην σχολιάσω και το πολύ πιο σημαντικό που φυσικά είναι ότι οι ΗΠΑ πρωταγωνιστούν στη...Νέα Τάξη Πραγμάτων και δεν είναι ομόδοξοι με τους Έλληνες όπως το υπέροχο ξανθό γένος του σπουδαίου δημοκράτη Πούτιν...

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου