30.3.15

Δήμος της Μελβούρνης διοργανώνει δωρεάν πασχαλινό γλέντι για τους νεοφερμένους Ελληνες

Το στήνει ο Πολ Κλεισάρης, δήμαρχος Monash, για την υποδοχή των νέων Ελλήνων Μεταναστών στην Αυστραλία

Ένα γνήσιο ελληνικό πασχαλινό γλέντι, με μουσική, χορό, αρνιά στη σούβλα και παραδοσιακά εδέσματα στήνει ο Πολ Κλεισάρης, δήμαρχος Monash, για την υποδοχή των νέων Ελλήνων Μεταναστών στην Αυστραλία - και όχι μόνο. Η γιορτή θα λάβει χώρα στην πιο "ελληνική" γειτονιά της Μελβούρνης, το Eaton Mall στο Oakleigh, το οποίο αναμένεται να υποδεχτεί δύο χιλιάδες ανθρώπους, φέρνοντας κοντά τους νεοφερμένους με την παροικία, τους επαναπατρισμένους και τους Ελληνοαυστραλούς δεύτερης και τρίτης γενιάς.
"Είναι πολλοί οι νέοι επαναπατρισθέντες που επέστρεψαν από την Ελλάδα, νέοι άνδρες και γυναίκες, ακόμη και οικογένειες, που νιώθουν απομονωμένοι - εξοστρακισμένοι από την παροικία", δήλωσε ο κ. Κλεισάρης στον "Νέο Κόσμο" εξηγώντας την απόφασή του να στήσει μία πασχαλινή γιορτή για να τους προσκαλέσει, μαζί με την ευρύτερη παροικία για να μάθουν πώς γιορτάζουν το Πάσχα οι Ελληνοαυστραλοί.
Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους στη γιορτή, η οποία θα κρατήσει από τις 12 μέχρι τις 4μ.μ., θα είναι ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χάρης Δαφαράνος, ο βουλευτής της Βικτώριας Στιβ Δημόπουλος και οι ομοσπονδιακές βουλευτίνες, Anna Burke και Claire O' Neal. Το Greek Easter Mayοral Event στήνεται στα πρότυπα αντίστοιχων κοινωνικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων και όλα δείχνουν ότι θα γίνει ο νέος θεσμός της παροικίας.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου