30.3.15

Ανάπλαση της Πλατείας Οικονομίδη στην Πύλο

Τη σύμβαση κατασκευής ενός ακόμα σημαντικού έργου για την ανάδειξη της τοπικής φυσιογνωμίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος υπέγραψε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, το πρωί της Παρασκευής, 27 Μαρτίου 2015.

Εκτενέστερα, η Σύμβαση με τίτλο «Ανάπλαση Πλατείας Οικονομίδη Πύλου» και προϋπολογισμό μελέτης τα 300.000,00 €, έχει συνολική προθεσμία εκτέλεσης τους 6 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του έργου. 
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε.» με νόμιμο εκπρόσωπο της τον κ. Ιωάννη Μαυριτσάκη.

Σχετικά με τις εργασίες, πρόκειται να γίνει διαμόρφωση στην πλατεία Οικονομίδη με πλακόστρωση και κατασκευή σιντριβανιού. Επιπλέον θα τοποθετηθούν κατάλληλα φωτιστικά σώματα, ενώ προβλέπεται και τοποθέτηση φυτικού υλικού σε σημεία γύρω από την πλατεία όπου αυτό ενδείκνυται.

Ο κ. Καφαντάρης, δήλωσε πως το έργο αυτό, στο σύνολό του, κάνει την πλατεία πιο λειτουργική, καθώς θα προσελκύσει τόσο τους δημότες όσο και τους επισκέπτες να απολαύσουν την φιλοξενία της περιοχής και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδειχθεί η φυσιογνωμία των τοπίων όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας, αλλά και να αναβαθμιστεί η αρχιτεκτονική εικόνα των οικισμών. Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει την προσπάθειά της.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου