Όλα ξεκίνησαν όταν μία 17 χρονη φοιτήτρια η Άντα Σμαραντοτίρ πόσταρε μία φωτογραφία όπου έδειχνε το στήθος της για να διαμαρτυρηθεί κατά της πολιτικής του facebook και του instagram που απαγορεύουν τις γυμνές φωτογραφίες.
Πιο συγκεκριμένα διαμαρτυρήθηκε για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά με τα οποία – όπως ισχυρίσθηκε – αντιμετωπίζεται η έκθεση μέρους του γυμνού σώματος όπως το στήθος  ανδρών και  γυναικών..
Η φοιτήτρια δέχθηκε σκληρή επίθεση στο twitter ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίχθηκε από μία ομάδα φοιτητών και φοιτητριών που πόσταραν τα γυμνά τους σώματα για συμπαράσταση.
Στο κίνημα στήριξης της φοιτήτριας μπήκε μπροστά μία βουλευτής της Ισλανδίας, η οποία όχι μόνο την υποστήριξε δημόσια αλλά ανήρτησε φωτογραφία στο διαδίκτυο δείχνοντας το αριστερό της στήθος..
Η βουλευτής Μπγιόρτ Ολαφσντότιρ παρά την επίθεση που δέχθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα διεμήνυσε ότι είναι υπερήφανη που λαμβάνει μέρος σε μία τέτοια εκστρατεία γιατί όπως τόνισε « έχω βαρεθεί να βλέπω το γυναικείο γυμνό να λοιδορείται και να γίνεται αντικείμενο επίθεσης»

  topontiki.gr