7.3.15

Ιλαροτραγωδία...

Είναι φανερό ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ο πιο έξυπνος λαός στον κόσμο.
 Ως γνωστόν, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι Ευρωπαίοι κρέμονταν από τα δέντρα...
Γι αυτό και δεν τους αφήνουμε να μας κοροϊδέψουν οι διάφοροι κουτόφραγκοι. 
Εμείς δεν μιλάμε με  τις τρόικες και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Εμείς μιλάμε μόνο με τους "θεσμούς"- αν δεν είναι ανάγωγοι.
Εμείς δεν υπογράφουμε παρατάσεις μνημονίων και προγράμματα λιτότητας .Εμείς δεχόμαστε μόνον συμφωνίες -γέφυρες για έξοδο από την οικονομική κρίση . 
Εμείς δεν  ακολουθούμε  τις εντολές της Ευρώπης. 
Παίρνουμε βαθιές τετράμηνες ανάσες και ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη διαπραγμάτευση. 
Εμείς δεν καταδεχόμαστε να χρηματοδοτηθούμε από τους Ευρωπαίους .Στύβουμε με τα δικά μας χέρια   τα ταμεία μας , και τους δημόσιους οργανισμούς μας  για να αποπληρώσουμε μόνοι  τα δάνειά μας. 
Βέβαια,  τελευταία- μας έχουν ματιάσει :
οι διάφοροι ενδοτικοί Ευρωπαίοι ,που πάνε στα τέσσερα στις διαπραγματεύσεις -όχι όρθιοι σαν και μας -  οι Πορτογάλοι ,οι Ιρλανδοί ακόμη και οι αδελφοί Κύπριοι που είπαν ένα ηρωικό "όχι" μόνο για μερικές  μέρες και μετά το γύρισαν , έχουν αρχίσει κουτσά -στραβά τώρα να τα καταφέρνουν . 
Και οι τρεις αυτοί ενδοτικοί λαοί εγκαταλείπουν πλέον ένας- ένας τα μνημόνια και βγαίνουν μόνοι τους στις διεθνείς αγορές για να δανειστούν .Ενώ εμείς παρακαλάμε κάθε βδομάδα  να μας ανοίξουν λίγο τον ELA.
Εμείς ,όμως, δεν πτοούμαστε. Είμαστε διαφορετικοί και τσαμπουκάδες. Βάζουμε πάνω απ όλα την εθνική μας αξιοπρέπεια . 
Σιγά μην κάνουμε πίσω για 1 τρις ευρώ που μοιράζει στην Ευρώπη ο Ντράγκι. Για  1,75 δις ευρώ το μήνα που χάνουμε από το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θέλετε να παραβιάσουμε τις αρχές μας;
Εμείς έχουμε πάνω απ όλα την λαϊκή μας κυριαρχία.  Θέλουμε να χρωστάμε και να τα ξεπληρώνουμε .  
Και τι χρωστάμε δηλαδή. 
Μόνο 340 δισεκατομμύρια ευρώ - τα 240   τα τελευταία τέσσερα χρόνια : 54,3 δισ. από τη Γερμανία, 40,8 δισ. από τη Γαλλία, 35,9 δισ. από την Ιταλία,23,8 δισ. από την Ισπανία ,11,5 δισ. από την Ολλανδία, 7 δισ. από το Βέλγιο, 5,5 δισ. από την Αυστρία 3,6 δισ. από την Φινλανδία και μερικά δισ. ακόμη από τους υπόλοιπους.
 Εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. 
Έχουμε μία νέα κυβέρνηση που μας γεμίζει υπερηφάνεια και της δίνουμε την εμπιστοσύνη μας .
Και αν οι ξένοι της βάλουν καμιά τρικλοποδιά , έχουμε και στο σεντούκι καμιά εικοσαριά δισεκατομμύρια για να πορευόμαστε.
 Όχι παίζουμε. 
Είπαμε είμαστε ο πιο έξυπνος λαός στον κόσμο :όταν οι άλλοι ανακάλυπταν την σοβαρότητα εμείς ανακαλύπταμε  την ιλαροτραγωδία.

Ν Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου