Τίτλοι τέλους για τον πρόεδρο αυτές τις μέρες. Μετά από δύο θητείες ο Παπούλιας αποχωρεί. Στο κουτούκι «Τσοπανάκος», στην Καισαριανή, θέλησε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποχαιρετήσει δημοσιογράφους και βγήκαν, ανάμεσα σε σφηνάκια τσίπουρο και κοψίδια, αρκετές ειδήσεις. Ο κ. Παπούλιας γράφει ο Βηματοδότης, ήταν ανήσυχος γιατί για μερικές ώρες η χώρα θα μείνει χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θητεία του, εξήγησε, λήγει στις 11 Μαρτίου, άρα στις 12 Μαρτίου παραιτείται και στις 13 Μαρτίου έχει οριστεί η ορκωμοσία του Πρ. Παυλόπουλου. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει να επικοινωνήσει με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό και να μη μείνει η χώρα χωρίς ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.
Μαζί του ήταν η σύζυγός του Μαίη (και λύθηκε το αίνιγμα γιατί δεν τον ακολουθούσε τόσον καιρό αφού, όπως είπε, είχε χτυπήσει το πόδι της στη Γερμανία), αλλά και ο διευθυντής  του γραφείου του Κ. Μπίτσιος (υιός του πρώτου μετά τη μεταπολίτευση υπουργού Εξωτερικών Δημ. Μπίτσιου) ο οποίος παραιτήθηκε από το διπλωματικό σώμα, δεν ακολούθησε την πορεία άλλων διπλωματών που είχαν υπηρετήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας και μετά βρέθηκαν πρέσβεις σε πόστα (όπως Λονδίνο, Ουάσιγκτον, Αγκυρα, Λευκωσία, Ρώμη κ.τ.λ.). Ο κ. Μπίτσιος ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο... ΣΕΒ.
Πάντως η 13η Μαρτίου θα βρει τον κ. Παπούλια σε ένα γραφειάκι στην οδό Σούτσου, όπου διατηρούσε παλαιότερα δικηγορικό γραφείο.
Θα έχει, όπως είπε, μια γραμματέα και θα επιχειρήσει να το ενεργοποιήσει και πάλι επαγγελματικά. Τι περισσότερο νομίζετε ότι θα λείψει στον κ. Παπούλια; Τα ταξίδια. Εκανε, όπως είπε, σημαντικά ταξίδια από τα οποία ξεχώρισε αυτά στα Εμιράτα, στο Βιετνάμ, στην Κορέα. Ηθελε να πάει και στο Ιράν, αλλά οι πολιτικές συνθήκες δεν του το επέτρεψαν.
Σε κάποια στιγμή ρωτήθηκε πώς του φαίνεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Ηπιε μια γουλιά από το κρασί του, έδειξε ότι δεν ήθελε να αναμειχθεί σε πολιτική συζήτηση και είπε απλώς: «Ε, ακόμα είναι αρχή...» και δεν έδωσε καμία  συνέχεια.