28.3.15

ΤΡΙΠΟΛΗ: Αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο


Τρίπολη: Αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο

Με αφορμή την εμβόλιμη συζήτηση της εκλογής περιφερειακού συμπαραστάτη απόψε το βράδυ στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου που ζήτησε από το σώμα ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, επειδή θα αποχωρούσε από την συνεδρίαση περιφερειακός σύμβουλος ιατρός που είχε εφημερία ενώ το συμβούλιο συζητούσε άλλο θέμα της ημερησίας διάταξης, ανέβηκαν οι τόνοι και η αντιπολίτευση πλην της παράταξης της «Ελληνικής Αυγής», αποχώρησαν από την συνεδρίαση.
Ο Νίκος Πατσαρίνος από την παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης «Πελοπόννησος Πρώτα» κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για αυταρχική συμπεριφορά και είπε ότι ο περιφερειάρχης δεν μιλάει για τα θέματα που συζητούν, αλλά «μιλάει για ότι τον απασχολεί και για ότι κινείται».
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας έκανε λόγο για πραξικόπημα, ενώ ο περιφερειάρχης από την πλευρά του μίλησε για αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.
Επιπλέον ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «χαμηλούς φύλακες της κυβερνητικής προσπάθειας που μας οδηγεί στη χειρότερη κομματική νομενκλατούρα» τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Πελοπόννησος Πρώτα», λέγοντας ότι απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, «γιατί δεν άντεχαν να συζητήσουν τη στάση της κυβέρνησης και των δύο υπουργών».
Ο Πέτρος Τατούλης επέκρινε τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη μεθόδευση που εισάγει νέα ήθη στην υλοποίηση δημοσίων έργων».
Τέλος ο περιφερειάρχης είπε για την μείζονα αντιπολίτευση ότι, «φυγομάχησαν μπροστά στην ευθύνη τους να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την Πελοπόννησο» και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου