Στεκόταν όρθια, με σταυρωμένα τα χέρια και κουνώντας νευρικά το πόδι της μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο και αποχώρησε από αυτό κατακόκκινη.

Κάπως έτσι περιγράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» τη συζήτηση που έγινε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, μετά από το «ατόπημα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου να συνταχθεί με τη Χρυσή Αυγή για την ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης.
Απέναντί της, στο γραφείο του κ. Τσίπρα, η πρόεδρος της Βουλής είχε πέντε κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Φίλης και Χρήστος Μαντάς περίμεναν να ακούσουν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου πώς ακριβώς θα εξηγούσε το νέο ατόπημά της να δώσει τη δική της ερμηνεία στους κανονισμούς για να γίνει μία ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, όμως δεν έπαιρναν καμία απάντηση.
«Να το πάρεις τώρα πίσω. Δεν θα γίνει καμία ονομαστική», της είπε με έντονο ύφος ο Πρωθυπουργός, όμως εκείνη σύμφωνα με τους παριστάμενους- όπως γράφει η εφημερίδα- δεν απάντησε και παρέμεινε όρθια με σταυρωμένα τα χέρια και κουνώντας με εμφανή εκνευρισμό το δεξί πόδι της. Ο κ. Τσίπρας όμως συνέχισε: «Και κοίταξε, μην επιμείνεις να προχωρήσεις».
Από τους υπόλοιπους, κάποιοι μίλησαν με ένταση και άλλοι πιο ήπια. «Ηταν λάθος και σε προειδοποιήσαμε να μην το κάνεις», της είπε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης είπε: «Ολοι σου οι χειρισμοί ήταν ένα λάθος. Δεν μπορείς να δημιουργείς εντυπώσεις για μία εγκληματική οργάνωση. Δεν μπορείς να απαξιώνεις μία κοινοβουλευτική διαδικασία με αυτό τον τρόπο την ώρα που προσπαθούμε να περάσουμε κάποια νομοσχέδια με μεγάλη πλειοψηφία».

Η πρόεδρος της Βουλής δεν έβγαλε κουβέντα και αποχώρησε κατακόκκινη από το γραφείο του πρωθυπουργού.