2.3.15

Α.Σαμαράς: Δεν θα μου χρεώσουν την αποτυχία τους

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» έλεγε σε συνομιλητές του, ο Αντώνης Σαμαράς μόλις πληροφορήθηκε την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του από το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει να του χρεώσουν τους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος του για την συμφωνία με τους εταίρους προσπαθεί να πολώσει το κλίμα με ευθείες βολές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού με στόχο να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» έλεγε σε συνομιλητές του, ο Αντώνης Σαμαράς μόλις πληροφορήθηκε την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του από το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.

Ενδεικτικό του οργισμένου κλίματος που επικράτησε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ήταν το γεγονός, ότι ενώ στον Αλέξη Τσίπρα είχε απαντήσει εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης ακολούθησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημαγραπτή δήλωση από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά με ιδιαιτέρως βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού.

Στο περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ επικρατεί εκνευρισμός από την στάση της κυβέρνησης που προσπαθεί – όπως λένε - να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για το νέο μνημόνιο που ετοιμάζονται να υπογράψουν στο Μαξίμου.

«Όσον αφορά τη δίμηνη παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνει ότι δεν ξέρει ότι εμείς δεν χρειαζόμασταν μεγαλύτερη παράταση, γιατί βγαίναμε από το μνημόνιο. Ενώ εκείνος χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση γιατί μας ξαναβάζει σε μνημόνιο», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, σημειώνουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπήρξαν άδεια ταμεία καθώς με τα πλεονάσματα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση τα αμφισβητούσε, η χώρα στάθηκε στα πόδια της όλο αυτό το διάστημα.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Γκίκας Χαρδούβελης είχαν προειδοποιήσει για το ταμειακό έλλειμμα που θα υπήρχε τον Μάρτιο και για αυτό τον λόγο ήταν αναγκαίο να κλείσει η συμφωνία για να πάρει η χώρα μας τα 7,2 δισ. ευρώ που ήταν η δόση, ενώ ο Γ. Βαρουφάκης δήλωνε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται τα χρήματα.

Ναι στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής 

Στη ΝΔ θα υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει το πώς η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια.

Άλλωστε ήταν κάτι που είχε προαναγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς αλλά ποτέ δεν το έπραξε και γι αυτό τον λόγο είχε δεχθεί στο παρελθόν επίθεση από «γαλάζια» στελέχη. Η συγκυβέρνηση όμως με το ΠΑΣΟΚ δεν του επέτρεψε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση καθώς θα δημιουργούσε ενδοκυβερνητικές τριβές, όπως λένε συνομιλητές του.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά πως μέσα από αυτή την διαδικασία θα δικαιωθεί για την πολιτική που ακολούθησε καθώς θα επιβεβαιωθεί η κατάσταση στην οποία ήταν χώρα το 2012 όταν και ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου.

«Και η «γέφυρα» που ετοιμάζει είναι για το επόμενο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί. Και γι’ αυτό ασφαλώς θα λογοδοτήσει και ο ίδιος. Και του το λέω από τώρα, για να το γνωρίζει και για να το γνωρίζει και το κόμμα του, στο οποίο ήδη υπάρχουν πολλοί που τον καλούν να απολογηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου