2.3.15

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ !

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Επιδοτήσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων και κατ’ επέκταση οι αγρότες «πληρώνουν τη νύφη» από την αλλοπρόσαλλη τακτική της (κατά Τσίπρα) «κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας».

Από τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ  θα ξεκινήσει να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του Μαρτίου το ελληνικό Δημόσιο.
 Η αξιοποίηση της επιπλέον ρευστότητος που διαθέτει ο Οργανισμός από τα κοινοτικά προγράμματα επιδότησης των ελλήνων αγροτών, προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
 
Με  υπουργική απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων αγροτών, μεταφέρονται σε έντοκο λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδος. Αν τα χρειαστεί ξανά ο φορέας για πληρωμή δικαιούχων, θα μπορεί να τα ζητήσει και να τα λάβει από την ΤτΕ άμεσα, εντός δύο ημερών και «χωρίς περαιτέρω όχληση».

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του αρμόδιου οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεταφερθούν από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου