27.3.15

Π. Τατούλης - «Ανεπίτρεπτη μεθόδευση η ακύρωση του διαγωνισμού του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα»

«Χαμηλούς φύλακες της κυβερνητικής προσπάθειας που μας οδηγεί στη χειρότερη κομματική νομενκλατούρα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας που απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «γιατί δεν άντεχαν να συζητήσουν τη στάση της Κυβέρνησης και των δύο Υπουργών», όπως δήλωσε.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέκρινε τη στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη μεθόδευση που εισάγει νέα ήθη στην υλοποίηση δημοσίων έργων». Αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διάσπαση του έργου σε 6 με 8 έργα, ο κ. Τατούλης σημείωσε τη συμπεριφορά αυτή ως «νέο πνεύμα διαπλοκής», αφού με τη στάση αυτή «στέλνουν στις καλένδες την προτεραιότητα του δρόμου, παραβιάζοντας την απόφαση της Βουλής για την αναγκαιότητα και τον τρόπο υλοποίησης του έργου».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε ακόμη «προσβλητική» τη συμπεριφορά αυτή, αφού το έργο ήταν ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ και μάλιστα στα εμπροσθοβαρή λόγω προτεραιότητας, και ο χαρακτήρας του ήταν αυστηρά δημόσιος, αφού δεν ανήκει στις παραχωρήσεις.
«Φυγομάχησαν μπροστά στην ευθύνη τους να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά όλη την Πελοπόννησο και τη χώρα, αφού είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «η άποψη του οποίου είναι η κυρίαρχη σε όλα τα θέματα που αφορούν την Πελοπόννησο και τους πολίτες της», τονίζοντας παράλληλα ότι «θα είμαστε πάντοτε απέναντι σε όσους με τις αποφάσεις τους στέκονται απέναντι στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Πελοποννήσου, που έχουν εγκρίνει οι ίδιοι οι πολίτες της».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου