14.3.15

Κε. Νίκα καλό θα ήταν να αφήσετε τις λαϊκιστικές αντιευρωπαϊκές κορώνες και να εργαστείτε για έναν καλύτερο Δήμο Καλαμάτας

Μετά λύπης διαβάσαμε για την αδιανόητη κίνηση του δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα να κάνει συμβολικά παιχνίδια με τη σημαία της ΕΕ δηλαδή της κοινότητας που με επιλογή μας εδώ και δεκαετίες ανήκουμε  και ταυτόχρονα να αρνηθεί την πρόσκληση να συμμετέχει στο κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μετέβη σε επαρχία της Γερμανίας προκειμένου οι Δήμοι της Περιφέρειας να εξοικειωθούν με τις γερμανικές αυτοδιοικητικές πρακτικές, επικαλούμενος την «κακή» αντιμετώπιση της χώρας μας από τη γερμανική κυβέρνηση.
Εδώ ερχόμαστε να αναρωτηθούμε. 
Πώς είναι δυνατόν ένας δήμος να χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κάνει αναπλάσεις και έργα υποδομής και να θέτει υποψηφιότητα για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης,  αλλά την ίδια στιγμή να ψέγει την «κακή» Ε.Ε.; 
Μια ορθή πρακτική θα ήταν να εμφανίζεται αντιευρωπαϊκός, μόνο εφόσον αρνείται την όποια οικονομική βοήθεια. Ειδάλλως μιλάμε για απλό λαϊκισμό που μοναδικό σκοπό έχει τη συμπόρευση με το πνεύμα των καιρών και την άγραν  ψήφων από τα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.
Θα ήταν προτιμότερο ο δήμος Καλαμάτας με ταπεινότητα να είχε αποδεχθεί την πρόσκληση της γερμανικής επαρχίας, η οποία όπως πληροφορηθήκαμε είναι πρωτοπόρα σε αυτοδιοικητικά ζητήματα, όπως η σύγχρονη διαχείριση απορριμάτων, και να είχε μεταβεί στη Γερμανία. 
Σκοπός της αυτοδιοίκησης είναι να βελτιώνεται, ώστε να εξασφαλίζει, με τα μέσα που έχει, υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης για τους δημότες.
 Επομένως, κ. Νίκα καλό θα ήταν να αφήσετε τις λαϊκιστικές αντιευρωπαϊκές κορώνες και να εργαστείτε για έναν καλύτερο Δήμο Καλαμάτας, σεβόμενος την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου