5.3.15

ΑΘΛΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - «Γυρίστε πίσω στην διεφθαρμένη, σάπια και εντελώς ανίκανη και βρώμικη Ελλάδα»

Το ελληνικό εστιατόριο
Το ελληνικό εστιατόριο
Ρατσιστική χαρακτηρίζεται η προκλητική επιστολή που εστάλη ανωνύμως σε ελληνικό εστιατόριο στο Ντίσελντορφ και έρχεται σε συνέχεια χυδαίων επιθέσεων και από μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας.
 Η επιστολή εστάλη στο «Εστιατόριο του Πλάτωνα» και μόλις δημοσιοποιήθηκε από την οικογένεια των Ελλήνων υπήρξε έντονη αντίδραση στην Ελλάδα και την Γερμανία.
«Η νέα ελληνική κυβέρνησή σας είναι θρασεία, αυθάδης και συμπεριφέρεται σαν όχλος, αγενών, κόπανοι», ξεκινούσε η επιστολή που δέχθηκε η οικογενειακή επιχείρηση, που έχει την επιχειρήση στο Ντίσελντορφ σχεδόν 30 χρόνια. «Να πληρώσετε φόρους... γιατί; Να δουλέψετε... γιατί; Το να ξαπλώνετε στον ήλιο είναι πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν πληρώνουν οι άλλοι για αυτό», αναφέρει.
«Οσο αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να δυσφημεί και να προσβάλλει τους ιδιαίτερα εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, ούτε θα πατάμε το πόδι μας στα καταστήματά σας. Γυρίστε πίσω στην διεφθαρμένη, σάπια και εντελώς ανίκανη και βρώμικη Ελλάδα», καταλήγει η επιστολή.
«Είναι κρίμα μετά από 31 χρόνια να νιώθεις ανεπιθύμητος. Μιλάμε και γράφουμε γερμανικά, πληρώνουμε φόρους όπως όλοι οι υπόλοιποι Γερμανοί πολίτες. Εχουμε φτιάξει δουλειές και χτίσει τις ζωές μας εδώ», είπε η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, που όμως δήλωσε χαρούμενη από την αντίδραση των Γερμανών όταν δημοσίευσε την επιστολή στο διαδίκτυο.
Εν μέρει, αυτές οι αντιδράσεις οφείλονται στη μονόπλευρη σκιαγράφηση της Ελλάδας από τα γερμανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα όσα είπε στην Deutsche Welle, ο δρ. Πάβελ Τοκάρσκι, ακαδημαϊκός και ερευνητής. «Δεν τους αρέσει να δείχνουν την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα. Προτιμούν να την περιγράφουν ως άσπρο-μαύρο», εξήγησε, αν και σημείωσε ότι τέτοιες αντιλήψεις, σαν εκείνες που εκφράστηκαν στην ανώνυμη επιστολή, αποτελούν μειοψηφία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου