16.3.15

Ανακοίνωση γονέων Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας

Θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που μας προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου του «Φορέα Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Αθλητισμού», κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 12-3-2015  για το θέμα του έκτακτου χαρατσιού και των ελλείψεων σε προσωπικό στον Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας αλλά και των υπολοίπων Παιδικών Σταθμών Τριφυλίας, που τέθηκε από επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων.
Ο κ. Κανελλόπουλος, ενάντια και στην  παραδοχή του δημάρχου ότι «υπήρξε δυστοκία και αστοχία με το ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς» και ότι « προσπάθησαν να βρουν λύσεις με δίμηνα και πεντάμηνα που ακόμα περιμένουν», σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα, χάνοντας τελείως τον αυτοέλεγχο και την ψυχραιμία του, επιτέθηκε με σφοδρότητα στους «πραγματικούς αντιπάλους» του. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι παρά εκπρόσωποι γονέων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αναδεικνύουν τα προβλήματα και όχι αυτοί που τα δημιουργούν δηλαδή, οι πολιτικές των κυβερνήσεων που μετατρέπουν δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως η Υγεία, η Παιδεία κ.α  σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, με συνέπεια να φορτώνονται ολοένα και περισσότερα οικονομικά βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Εκτός και αν αισθάνεται τύψεις, ο κ. Κανελλόπουλος για τη στήριξη που έδινε μέχρι τώρα σ’ αυτές τις  πολιτικές και για τις δικές του παραλείψεις, που προσπάθησε να αντιπαρέλθει προβάλλοντας τον εαυτό του ως «δημοτικό ευεργέτη των Παιδικών Σταθμών», προφανώς η αυτοκριτική και η μετριοπάθεια είναι ξένες έννοιες για τον κ. Πρόεδρο.
Η θέση όμως, που κατέχει, ο κ. Κανελλόπουλος δεν είναι του «μέγα χορηγού» για να δίνει λύσεις «εκ των ενόντων» αλλά και να το παίζει «τσάμπα μάγκας» με την αντιμισθία του Προέδρου. Είναι θέση με συγκεκριμένες αρμοδιότητες μια εκ των οποίων είναι να κάνει ό,τι απαιτείται, έγκαιρα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες «φορέα» και δήμου, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι και προσωπικό, για την ομαλή λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και των άλλων τομέων Αθλητισμού, Πολιτισμού της αρμοδιότητας του.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση, αν πραγματικά ενδιαφέρεται να βρει λύσεις, χρειάζεται συμμάχους – φορείς, γονείς, δημοτικές παρατάξεις- και όχι αντιπάλους. Ας καταλάβει, επιτέλους, ο κ. Κανελλόπουλος ότι δεν είμαστε αντίπαλοι. Είμαστε γονείς παιδιών που αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.
Απ’ αυτή την προσπάθεια μας δεν θα παραιτηθούμε!
Γι’ αυτό καλούμε τους γονείς και των άλλων Παιδικών Σταθμών και σε επίπεδο Δήμου αλλά και νομού, να εκλέξουν μέσα από Γ.Σ όπου δεν υπάρχουν σύλλογοι, Συντονιστικές επιτροπές για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, δημόσια δωρεάν Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς. Ήδη είμαστε σε επαφή με τέτοιες συλλογικότητες για να καθορίσουμε και να συντονίσουμε την παραπέρα δράση μας .

Κυπαρισσία15/3/2015   
                           
Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου