27.3.15

Bloomberg: Ακόμη και οι σύμμαχοι του Τσίπρα στη Γερμανία είναι εξοργισμένοι...


Bloomberg: Ακόμη και οι σύμμαχοι του Τσίπρα στη Γερμανία είναι εξοργισμένοι...

Την οργή ακόμη και φίλων και συμμάχων του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο φέρεται να προκαλεί η ελληνική η κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη του Ελληνας πρωθυπουργού στο Βερολίνο αλλά και τα τελευταία σενάρια για τις κινήσεις που σχεδιάζει η Αθήνα, υποστηρίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.
Το καλό κλίμα στις συνομιλίες Τσίπρα - Μέρκελ αυτή την εβδομάδα δεν φέρεται αρκετό για να λύσει την αντιπαράθεση και να ξεκλειδωθεί η βοήθεια προς την Αθήνα εκτιμά αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται.
Ακόμη και μέλη των Σοσιαλδημοκρατών - κυβερνητικών εταίρων της καγκελαρίου - οι οποίοι επιδίωξαν έναν πιο μετριοπαθή τόνο για την Ελλάδα, φέρονται να μην έχουν πεισθεί για το αν και κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιλύσει την κρίση, τονίζεται στο δημοσίευμα.
«Ότι προέρχεται από την Ελλάδα κινείται εντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση» αναφέρει ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Joachim Poss. «Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική – είμαστε έκπληκτοι βλέποντας τις εξελίξεις».
«Μία ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν μία πολιτική καταστροφή, όχι μόνο για την ευρωζώνη αλλά και για όλη την ιδέα της Ευρώπης» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Thomas Oppermann. «Φυσικά δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Πρώτα απ' όλα εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση εάν θα κάνει ότι απαιτείται για να παραμείνει στην ευρωζώνη».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου