3.3.15

FORBES - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι ποιό πλούσιοι Έλληνες για το 2015

Ο  Φιλάρετος Καλτσίδης  είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας στον πλανήτη σύμφωνα με την νέα λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Η περιουσία του υπολογίζεται σε 4,5 δισ. δολάρια, ποσό που τον  κατατάσσει στην 369η θέση στον πλανήτη για το 2015 .
Ο  Φιλάρετος Καλτσίδης   είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών κινείται δε μεταξύ Μόσχας - Καλαμάτας  και  Γενεύης
Πριν από χρόνια  αγόρασε μία έπαυλη στο Βασιλίτσι Κορώνης  από όπου έχουν περάσει μεγιστανες του πλούτου ,πολιτικές προσωπικότητες ενώ κατά καιρούς είδαν το φώς της δημοσιότητας πληροφορίες ότι επισκέψεις έχει κάνει και ο Βλαντιμήρ Πούτιν
 Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αδελφός του Φώτης Καλτσίδης και η οικογενειά του διαμένουν μόνιμα στην Μεσσηνία
Ακολουθεί ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου, Φίλιππος η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 2,5 δισ. δολάρια, ποσό που κατατάσσει τον 61χρόνο συλλέκτη και επιχειρηματία στην 737η θέση στον πλανήτη για το 2015 από 687η που ήταν το 2014.
Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία ύψους 2,4 δισ. ευρώ ο οποίος βρίσκεται στην 782ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη έναντι 506ης για το 2014.
 Ο εφοπλιστής με δραστηριότητες και στον χρηματοοικονομικό τομέα αδικείται από την αποτύπωση της στιγμής (Φεβρουάριος 2015) περίοδο που οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα βρέθηκαν σε ιστορικά χαμηλά.
Τέλος την λίστα με τους  δισεκατομμυριούχους του πλανήτη από ελληνικής πλευράς συμπληρώνει ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, με δραστηριοποίηση κυρίως στα ορυχεία.
Η περιουσία του υπολογίζεται σήμερα σε 2,2 δισ. δολάρια (894η θέση το 2015, 687 το 2014).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου