26.3.15

Ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι της Greek Mafia

pithanoi stoxoi tis greek mafia xwris astunomeusi 4.w l
Δικαστικοί λειτουργοί, «ονομαστικοποιημένοι» στόχοι της Greek Mafia, τρομοκρατικών επωνυμιών και ακροδεξιών μορφωμάτων, έχουν μείνει «αφύλακτοι»

χωρίς αστυνομική συνοδεία ή φύλαξη των κατοικιών τους, στο πλαίσιο εντολών της αστυνομικής ηγεσίας, που αλόγιστα, υλοποιεί τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την μείωση των αστυνομικών-συνοδών ασφαλείας χαρακτηρισμένων στόχων, προκειμένου να ριχτούν στην μάχη κατά της εγκληματικότητας.

Δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές, που δικάζουν ή χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με κατηγορούμενους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, με μέλη της Ελληνικής Μαφίας και στην επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούν μόνοι τους χωρίς καν, τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, ενώ άλλοι έχουν ελλιπή έως ανύπαρκτα.

Ενδεικτικό παράδειγμα της άκριτης αφαίρεσης μέτρων ασφαλείας από τους πάντες, είναι αυτό της Προέδρου του Δικαστηρίου, που στις 20 Απριλίου 2015, θα δικάσει την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πρόεδρος κ. Μαρία Λεπενιώτη, είχε ζητήσει εγγράφως από την Ελληνική Αστυνομία, την 24ωρη φύλαξη της κατοικίας της και τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι σε βάρδιες θα φρόντιζαν την ασφάλεια των μετακινήσεών της.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν, ότι το αίτημά της δεν ικανοποιήθηκε, αλλά αντίθετα πήρε αρνητική απάντηση για την 24ωρη φύλαξη του σπιτιού της, ενώ διατέθηκαν δύο αστυνομικοί για την ασφάλειά της.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της έδρας, κ. Μαρία Βάρκα, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει ασχοληθεί με υποθέσεις τρομοκρατίας, δεν έχει κάποιο μέτρο ασφάλειας.

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι δικαστικοί λειτουργοί της σύνθεσης του δικαστηρίου της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα και του μέλους του, Νίκου Μαζιώτη. Από το σύνολο τους, μόνο ο Εισαγγελέας της έδρας, κ. Αντώνης Λιόγας, έχει κάποια μέτρα ασφάλειας, οι υπόλοιποι φροντίζουν μόνοι τους για την ασφάλειά τους.

Πολλοί από τους δικαστικούς λειτουργούς, που θεωρούν ότι είναι απροστάτευτοι, έχουν προσφύγει με αναφορές τους στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και στο συνδικαλιστικό τους όργανο, ζητώντας απλά μια αναθεώρηση αυτών των άδικων και επικίνδυνων, κατά την εκτίμησή τους, αποφάσεων για την ασφάλειά τους.

Πριν από ένα περίπου μήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος δια της προέδρου κ. Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, διαβίβασε επιστολή-ένσταση προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, επισημαίνοντας: «Λόγω της ειδικής φύσης των καθηκόντων (χειρισμός υποθέσεων με μεγάλη βαρύτητα, με εμπλεκόμενα πρόσωπα με επικινδυνότητα κ.λπ.) και της δημόσιας θέσης των δικαστικών λειτουργών, η Πολιτεία επιβάλλεται να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία τους, διακρίνοντας τους από άλλα υπό φρούρηση πρόσωπα-στόχους του δημόσιου βίου που -πιθανώς- έχουν τη δυνατότητα διατήρησης προστασίας και με ίδια μέσα».

Σημειώνεται ότι πολλοί δικαστικοί λειτουργοί έχουν πέσει θύματα τρομοκρατικών οργανώσεων και βομβιστικών επιθέσεων. Πολύ πρόσφατα πιστοποιήθηκε η ανατίναξη των σπιτιών δύο δικαστικών λειτουργών, που ασχολούνταν με υποθέσεις μελών της GreekMafia, για μία από τις οποίες μάλιστα είχαν συνάψει «συμβόλαιο θανάτου»...

πηγή: thetoc.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου