30.3.15

Reuters - «Η Ελλάδα δεν υπέβαλε κατάλογο μεταρρυθμίσεων, αλλά... έκθεση ιδεών»

«Η Ελλάδα δεν υπέβαλε κατάλογο μεταρρυθμίσεων, αλλά... έκθεση ιδεών»Νέα μηνύματα κατά της Αθήνας, στέλνουν οι δανειστές επιχειρώντας να χρεωθούν ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες. Αξιωματούχος της Ευρωζώνης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο πρακτορείο Reuters κατήγγειλε ότι η Ελλάδα δεν υπέβαλε κατάλογο μεταρρυθμίσεων, απλώς έριξε κάποιες ιδέες, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, «έκθεση ιδεών» τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως σημείωσε, οι συζητήσεις από την Παρασκευή ως την Κυριακή αποσκοπούσαν στο να βοηθήσουν τους Έλληνες να ετοιμάσουν την εν λόγω λίστα, ώστε να σταλεί τη Δευτέρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ανυπομονούμε να λάβουμε κάτι τη Δευτέρα».
Σύμφωνα με το Reuters, με τη μορφή που έχει ως τώρα η «λίστα» δεν παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ώστε να κερδίσει την έγκριση των δανειστών.
«Στερείται λεπτομερειών και απαιτείται τεχνική επεξεργασία ώστε να μετατραπεί σε κάτι επαρκώς ολοκληρωμένο και αξιόπιστο για να παρουσιαστεί στο Eurogroup», ανέφερε άλλος αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Σε ερώτηση του πρακτορείο για το πόσος χρόνος θα χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθεί η λίστα, εκτίμησε ότι «θα πάρει αρκετές ακόμα μέρες»...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου