7.3.15

To Νοσοκομείο Καλαμάτας οδηγεί τα άλλα Νοσοκομεία στην εξοικονόμηση πόρων

Γ.Μπέζος: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και τα άλλα Νοσοκομεία με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι πολλά τα λεφτά που μπορούμε να εξοικονομήσουμε στο Σύστημα Υγείας»
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά τηλέφωνα δέχεται το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας,  από άλλα νοσοκομεία  της χώρας προκειμένου να προσφέρει το now how για τα δύο καινοτόμα και μεγάλα έργα που έχει υλοποιήσει και που επιφέρουν μεγάλες εξοικονομήσεις. Αναφερόμαστε στο έργο της ηλιοθερμίας και στην αυτοπαραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως. Το νοσοκομείο Καλαμάτας, μόνο από αυτά τα δύο έργα εξοικονομεί ετησίως περίπου 700.000€ με 800.000€.
Βλέπετε φέτος οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων  έχουν υποστεί μία μεγάλη μείωση, της τάξης 20% συγκριτικά με πέρυσι και είναι πολύ δύσκολο να βγει η χρονιά. Τα βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοράσεις και τα ακούμε στα ραδιόφωνα. Συνέπεια λοιπόν αυτής της μελανής κατάστασης,  είναι οι διοικητές τους να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν πηγές και τρόπους εξοικονόμησης.
Πληροφορίες λένε, ότι ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος έχει πάρει την πρωτοβουλία να ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας -όπου πήρε και την έγκριση φυσικά – ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να οργανώσει μια ημερίδα στη Καλαμάτα όπου θα κληθούν οι διοικήσεις όλων των άλλων νοσοκομείων με τις τεχνικές υπηρεσίες τους, προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για αυτές τις παρεμβάσεις και για τα οφέλη τους. Και μάλιστα πρέπει να τρέξουν γρήγορα ώστε να ωριμάσουν τέτοιες προτάσεις διότι σε λίγο καιρό ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος.  
"Στόχος μας είναι να βρεθούμε δίπλα στα άλλα νοσοκομεία και να τα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι πολλά τα λεφτά που μπορούμε να εξοικονομήσουμε στο σύστημα υγείας" τονίζει ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.

Από την πλευρά μας θερμά συγχαρητήρια στο διοικητή μας και στους συνεργάτες του, που κόντρα στα όποια συμφέροντα και στις όποιες δυσκολίες καταφέρνουν να αποτελούν το παράδειγμα για το τι σημαίνει να αγαπάς την πατρίδα σου και για το πως  να  προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου