10.4.15

ΠΑΤΡΑ: "Μπλόκο" σε νταλίκες με 350 κιλά ηρωίνης για την Ευρώπη μέσω του λιμανιού - Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο διεθνές κύκλωμα

Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες στο κύκλωμα εμπλέκεται και πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ενώ απο την επιχείρηση έχουν ήδη συλληφθεί δύο τουλάχιστον άτομα και έχουν προσαχθεί άλλα επτά.
Οι έρευνες συνεχίζονται με μια τεράστια επιχείρηση σε Αθήνα και διάφορες επαρχιακές πόλεις για τη σύλληψη και άλλων μελών αυτού του κυκλώματος ναρκωτικών. Πρόκειται σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες για επιχείρηση εξάρθρωσης μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών με διεθνή πλοκάμια, ενώ εμπλέκεται και πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο Σλοβάκοι οδηγοί νταλίκας έχουν πέσει ήδη στην... "φάκα" των αστυνομικών, με το φορτίο να εντοπίζεται σε δύο αποθήκες σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο. Το φορτίο ήταν νόμιμο, ωστόσο η ηρωίνη ήταν κρυμμένη μέσα σε σωλήνες. Το πλάνο προέβλεπε πως το φορτίο θα έφευγε με πλοίο από την Πάτρα προς την Ανκόνα, από εκεί στην Αμβέρσα του Βελγίου και στην συνέχεια... σε όλη την Ευρώπη. Οι αστυνομικοί προς το παρόν είναι φειδωλοί, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με ειδικά κλιμάκια να επιχειρούν ελέγχους σε σπίτια υπόπτων.


Γερό πλήγμα δέχθηκε ένα κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στις ευρωπαϊκές χώρες με νταλίκες, καθώς δυο από αυτές ακινητοποιήθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία.
Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ερεύνησαν εξονυχιστικά τα δυο οχήματα και ανακάλυψαν τις κρύπτες μέσα στις οποίες ήταν κρυμμένες οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά. Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά η συνολική ποσότητα της ηρωίνης που κατασχέθηκε (μαζί με τις νταλίκες) ξεπερνάει τα 350 ευρώ.
Οι δυο Σλοβάκοι οδηγοί οπως αναφέρει το protothema, συνελήφθησαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκάλυψαν ότι είχαν παραλάβει το παράνομο φορτίο από μια αποθήκη στο Περιστέρι και από μια άλλη στον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν ταυτόχρονη έφοδο στα δυο σημεία, όπου η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει γίνει γνωστό τι έχει βρεθεί. Οι αστυνομικοί αναζητούν δυο Έλληνες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά. Και οι δυο φέρονται ως ηγετικά στελέχη του κυκλώματος και άμεσοι συνεργάτες Σλοβάκων «βαρόνων» που κινούσαν τα νήματα ενός πολυπλόκαμου δικτύου διεθνούς μεταφοράς των ναρκωτικών, τα οποία παραλάμβαναν μέσω Τουρκίας και τα διοχέτευαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου