11.4.15

Έως 40 εκατ. θα έφθαναν τα κέρδη από την ηρωίνη

Αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών είχε, σύμφωνα με την Aστυνομία, ο απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συνελήφθη μετά τον εντοπισμό 370 κιλών ηρωίνης σε νταλίκα στο λιμάνι της Πάτρας.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική Ελλάδα και σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμόδιων αξιωματικών επρόκειτο να αποφέρει κέρδη στους εμπόρους ναρκωτικών, τα οποία μπορεί να έφταναν και τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.
Προς το παρόν έχει εξαρθρωθεί το ελληνικό σκέλος της διεθνούς σπείρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών και την αμερικανική DEA.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο απόστρατος αξιωματικός, ηλικίας 60 ετών, ο οποίος φέρεται ως οργανωτής της μεταφοράς της ηρωίνης, καθώς και δύο Σλοβένοι οδηγοί νταλίκας, 45 και 33 ετών. Αναζητούνται ένας 54χρονος επιχειρηματίας, συνέταιρος του απόστρατου αξιωματικού και ένας Τούρκος, ο οποίος εισήγαγε στην Ελλάδα τα ναρκωτικά, που αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη του απόστρατου στο Περιστέρι.
Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός είχε υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής τη δεκαετία του '90, έφτασε στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και αποστρατεύτηκε το 1998, μετά από δικό του αίτημα, με τον βαθμό του ταξίαρχου.
 Τον τελευταίο καιρό η επαγγελματική «βιτρίνα» του ήταν επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων, ναυτιλιακές πρακτορεύσεις σε μεταφορές εμπορευμάτων και ναυτιλιακές εταιρείες που φαίνεται ότι διατηρούσε με συνέταιρο τον 54χρονο, ο οποίος αναζητείται και φέρεται να βρίσκεται στην Τουρκία.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την Δίωξη Ναρκωτικών, μετά από πληροφορία ότι νταλίκα που επρόκειτο να έλθει στην Ελλάδα, επρόκειτο να παραλάβει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης για τη δυτική Ευρώπη.
Η νταλίκα εντοπίστηκε την Πρωταπριλιά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με οδηγούς τους δύο Σλοβένους, οι οποίοι μετέφεραν νόμιμο φορτίο γάλατος με προορισμό τον Πειραιά.
Μία εβδομάδα αργότερα όμως ήρθαν σε επαφή με τον απόστρατο αστυνομικό, από την αποθήκη του οποίου παρέλαβαν τα 370 κιλά ηρωίνης. Έκρυψαν τα ναρκωτικά στο κάτω μέρος της καρότσας της νταλίκας, φορτώνοντας από πάνω σιδερένιους σωλήνες και εργαλεία για επισκευές λεβήτων πλοίων, φορτίο που παρέλαβαν νόμιμα από εταιρεία, με τελικό προορισμό την Αμβέρσα Βελγίου.
Από την Αστυνομία στήθηκε επιχείρηση και το φορτηγό ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, πριν αναχωρήσει με πλοίο για την Ανγκόνα της Ιταλίας. Διαπιστώθηκε ότι είχε το φορτίο των ναρκωτικών και μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα Αττικής, όπου ερευνήθηκε και βρέθηκε η ηρωίνη.
Όπως είπε ο κ. Παπαζαφείρης, η ηρωίνη είναι υψηλής καθαρότητας και η τιμή της στην χονδρική αγορά φτάνει τα 7.350.000 ευρώ. Μπορεί όμως να νοθευτεί σε σημείο που να φτάσει τους δύο τόνους, οπότε η τιμή της στην λιανική αγορά ξεπερνάει τα 40.000.000 ευρώ.
Σε έρευνες που έγιναν στο πολυτελές σπίτι του απόστρατου αξιωματικού και άλλους χώρους στην Αττική και την Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δύο πιστόλια.
• Ένα περίστροφο.
• 60 φυσίγγια πιστολιών.
• 21.250 ευρώ.
• 12.350 δολάρια.
• 30 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου