3.4.15

ΦΡΙΚΗ ! 8χρονο κοριτσάκι πέθανε την πρώτη νύχτα του γάμου της από σεξουαλικά τραύματα !

United Nations Population Fund
8χρονη  νύφη  πέθανε στην Υεμένη, την πρώτη νύχτα του γάμου της, μετά που είχε υποστεί εσωτερικά τραύματα λόγω σεξουαλικής επαφής, με τον 40χρονο σύζυγό της
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν την σύλληψη του συζύγου της, ο οποίος ήταν πέντε φορές μεγαλύτερος απο την ηλικία της.
Ο Al Nahar, στο Λίβανο, ανέφερε ότι ο θάνατος συνέβη στην περιοχή των φυλών του Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, η οποία συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία. Αυτό φέρνει ακόμη περισσότερη προσοχή στην ήδη υπάρχουσα έκδοση των αναγκαστικών γάμων των παιδιών στη Μέση Ανατολή.
"Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), μεταξύ 2011 και 2020, πάνω από 140 εκατομμύρια κορίτσια θα γίνουν νύφες παιδιά. Επιπλέον, από τα 140 εκατομμύρια κορίτσια που θα παντρευτούν πριν από την ηλικία των 18, 50 εκατομμύρια θα είναι κάτω από την ηλικία των 15. "
Έχει αναφερθεί ότι πάνω από το ένα τέταρτο των νεαρών κοριτσιών της Υεμένης έχουν παντρευτεί πριν από την ηλικία των 15. Όχι μόνο δεν χάνουν την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση, αλλά οι νύφες παιδί, συνήθως υποβάλλονται σε σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική βία.
Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία συνεπής καθιέρωση στον ορισμό του «παιδιού» που έχει συμφωνηθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτό αφήνει διάφορες ερμηνείες στο εσωτερικό των χωρών και μικρή προστασία για εκείνους που επηρεάζονται.
Τον Φεβρουάριο του 2009, ένας νόμος δημιουργήθηκε στην Υεμένη που καθόριζε την ελάχιστη ηλικία για γάμο στα 17. Δυστυχώς, αυτό καταργήθηκε μετά την  συντηρητική νομοθεσία που ονομάζεται αντι-ισλαμική.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου