16.4.15

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ - "Δεν πληρώνω" είπε ο Δήμος Καλαμάτας αλλά "θα τα σκάσει" και με το παραπάνω…

Σε μια εποχή που τα χρήματα δεν περισσεύουν, ο Δήμος Καλαμάτας αρνήθηκε να πληρώσει τόκους ή άλλες οφειλές σε εργολάβους, εκείνοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκαν και ο Δήμος αναγκάζεται τώρα να πληρώσει πολλαπλάσια ποσά!... Το θέμα απασχόλησε το μεσημέρι την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, καθώς τέθηκε για έγκριση η δέσμευση πίστωσης άνω των 160.000 ευρώ, για την πληρωμή τόκων υπερημερίας σε εργολάβους, σύμφωνα με τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις για την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην πληρώσει τους εργολάβους, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο τόσο με τις δικαστικές αποφάσεις που πήραν όσο και με σχετικές αποφάσεις του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και της επιτροπής του άρθρου 152.
Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την πλειοψηφία και ιδιαίτερα από τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών, Παύλο Μπουζιάνη, ήταν ο Δήμος αρνήθηκε να πληρώσει διότι ήθελε να προασπιστεί τα συμφέροντά του. Ειδικότερα υποστήριξε ότι οι εργολάβοι που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αντιμετώπισαν προβλήματα με την πληρωμή τους όχι εξαιτίας του Δήμου, που είναι συνεπής στις πληρωμές του, αλλά εξαιτίας του αρμόδιων υπουργείων που καθυστέρησαν να στείλουν χρήματα για έργα που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα όπως ο Θησέας. Επιπλέον είπε ότι λίγοι εργολάβοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτοί που πήγαν στα δικαστήρια στράφηκαν αδικαιολόγητα κατά του Δήμου. Ακόμη, ο Παύλος Μπουζιάνης ισχυρίστηκε ότι κάποιοι εργολάβοι ενώ καθυστέρησαν να ολοκληρώσουν τα έργα τους στράφηκαν κατά του Δήμου ζητώντας επιπλέον χρήματα, μη αναγνωρίζοντας ότι ο Δήμος θα μπορούσε να μην δώσει παράταση των έργων και αντίθετα να ζητήσει εκείνος αποζημιώσεις για την καθυστέρηση περαίωσης των εργασιών. Τέλος υποστήριξε ότι ο Δήμος τελικά δεν επιβαρύνεται να πληρώσει επιπλέον χρήματα στους εργολάβους, αντίθετα διευκολύνθηκε γιατί με την προσφυγή των εργολάβων στη δικαιοσύνη μετατέθηκαν για αργότερα οι πληρωμές.

Στ.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου