24.4.15

Κίνα: Ανακάλυψαν την «Πύλη της Κολάσεως»

Τις θεωρίες για το τέλος του κόσμου έχει… αναζωπυρώσει ένας τεράστιος κρατήρας που άνοιξε από το πουθενά σε βουνό της Κίνας, όπου οι δεισιδαίμονες ντόπιοι κάνουν λόγο για την «Πύλη της Κολάσεως»!

Και πώς όχι όταν η μυστηριώδες τρύπα εκπέμπει αναθυμιάσεις που φθάνουν τη θερμοκρασία των 792 βαθμών Κελσίου!

Τα κλαδιά δέντρων, μάλιστα, που θα… ατυχήσουν να βρεθούν πάνω από τον πύρινο λάκκο, στις παρυφές του Ουρούμκι, πιάνουν αμέσως φωτιά λόγω των επιβλητικών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Η πρωτοφανής, δε, ανακάλυψη έγινε από εργάτες, οι οποίοι εντόπισαν μια μικρή τρύπα με λάβα στην επιφάνεια του λόφου, προσφέροντας το… ερέθισμα σε γεωλόγους από όλη τη χώρα να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας των Ουιγούρων στη βορειοδυτική Κίνα, Xinjiang.
Η περιοχή, πάντως, για καλό και για κακό σφραγίστηκε, υπό το φόβο τοξικών αναθυμιάσεων, μέχρι να δοθεί μια λογική εξήγηση.
«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμα με σιγουριά. Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. Είμαστε βέβαιοι πάντως ότι προκλήθηκε από φυσική καύση άνθρακα», ανέφερε ο γεωλόγος Hu Tan, σημειώνοντας πάντως ότι στην περιοχή λειτουργούσε ανθρακωρυχείο τη δεκαετία του ΄70…
defencenet

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου