«Μια πραγματική εξεταστική και όχι μια α λα καρτ, που θα βολεύει τη σύμμαχη δύναμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δηλαδή το Καραμανλικό κατεστημένο» αξίωσε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, εκφράζοντας έτσι και δημοσίως την αποδοκιμασία του για τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή.

«Ιστορικά πρέπει να απολογηθεί (ο κ. Καραμανλής) για το πώς βρέθηκε η χώρα χωρίς καμιά προστασία στο χείλος του γκρεμού» είπε ο πρόεδρος του «Κινήματος», διευκρινίζοντας ότι δεν έχει «προσωπική βεντέτα μαζί του. «Αλλά η χώρα», προσέθεσε, «έχει ανάγκη να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος που υπηρέτησε πιστά». Και επιτιθέμενος από κοινού στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «δεν ξέρω τι έχουν συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι ούτε και με ενδιαφέρει», αλλά «συγκαλύπτουν τον πρωθυπουργό που επί των κυβερνήσεών του διπλασιάστηκε το χρέος και μόνον την τελευταία χρονιά, φεύγοντας τρέχοντας και έντρομος, άφησε τη χώρα με έλλειμμα 36 δισ. ευρώ».
Η παρέμβαση του κ. Παπανδρέου έγινε στη διάρκεια ομιλίας του στην επονομαζόμενη «ολομέλεια των τομέων, των παρατηρητηρίων και των εργαστηρίων πολιτικής και δράσης του Κινήματος» και ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «όσο παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στο εσωτερικό, δείχνοντας μια δήθεν αδιαλλαξία στο εξωτερικό, τόσο χάνει η χώρα» και την κάλεσε να φέρει «το μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μαζί με το νέο πακέτο που θα συνυπογράψει η Ελλάδα με τους εταίρους σε δημοψήφισμα».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ