3.4.15

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Η επιτροπή ανέργων είναι δημιούργημα πρώτα και κύρια της ανάγκης των ιδίων των ανέργων να αποκτήσουν μια ορισμένη μορφή οργάνωσης για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης για εμάς και τις οικογένειές μας. 
Μέτρα για το τώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η ανεργία κατά αρχήν οικονομικής φύσης αλλά που  δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά.
          Έτσι λοιπόν τα συνδικάτα υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, το συνδικάτο οικοδόμων και το σωματείο εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί Επιτροπή Ανέργων. Για να μην ξεχνιόμαστε ο ιδιωτικός τομέας και ο κλάδος των κατασκευών είναι από τα μεγαλύτερα θύματα (όχι τα μοναδικά βέβαια) της κρίσης που γιγαντώνει την ανεργία.
          Η επιτροπή έχει βάλει ένα πλαίσιο  διεκδικήσεων  (που δόθηκε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες) για συνθήκες και δικαιώματα τα οποία σε μια άλλη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας με διαφορετικές σχέσεις ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, θα ήταν αυτονόητα. Την ίδια ώρα η «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε χέρι στα αποθεματικά του Ο.Α.Ε.Δ.  επικαλούμενη τον πατριωτισμό απαιτώντας τα ταμειακά διαθέσιμα  του οργανισμού να τοποθετηθούν σε κρατικά ρέπος στην τράπεζα της Ελλάδας. Απαίτηση την οποία έσπευσε να ικανοποιήσει η διοίκηση του οργανισμού, τη στιγμή που περισσότεροι από 1,5 εκατομ. άνεργοι δεν παίρνουν ούτε αυτό το  επίδομα φτώχειας.
          Στο δια ταύτα επειδή πιστεύουμε στο «κανείς μόνος του σε αυτή την κρίση» καλούμε όλους τους ανέργους να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή ανέργων να συσπειρωθούν ώστε να δυναμώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που μας ανήκουν πλάι-πλάι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα
Η επιτροπή ανέργων 
Επικοινωνία :  Στον 1ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας  ΔΕΥΤΕΡΑ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-12:00                                                                
και απογεύματα ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ 18:00-20:00         (τηλ. 6951390491)   

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου