18.4.15

Μάθε γιατί σε προτιμούν τα κουνούπια!

 Η ομάδα αίματος αλλά και η καθαριότητα είναι καταλυτικοί παράγοντες στο τσίμπημα των κουνουπιών...
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα έντομα έλκονται από τον ιδρώτα, το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ και την οκτενόλη.
Το γαλακτικό οξύ απελευθερώνεται μέσω των πόρων του δέρματος, ιδιαίτερα μετά την άσκηση, το ουρικό οξύ είναι περισσότερο γνωστό ως μια χημική ουσία που βρίσκεται στα ούρα, αλλά μπορεί επίσης να παραχθεί και στο δέρμα, ενώ η οκτενόλη βρίσκεται στον ιδρώτα και την αναπνοή.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ομάδα αίματος του κάθε ατόμου μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες να δεχθεί «επίθεση» από ένα κουνούπι, αφού άτομα με ομάδα αίματος Ο είχαν διπλάσιες πιθανότητες να τους τσιμπήσει ένα κουνούπι από ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Β.
Το 2002, μια ιαπωνική μελέτη σε 13 εθελοντές διαπίστωσε ότι εκείνοι που έπιναν ένα μόνο μπουκάλι μπίρα ήταν περισσότερο ελκυστικοί στα κουνούπια. Οι ερευνητές εξήγησαν ότι πίνοντας μπύρα αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος, που επίσης φάνηκε ότι αρέσει στα κουνούπια.
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που είναι ψηλοί ή υπέρβαροι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να δεχτούν ένα τσίμπημα από ένα κουνούπι, απλώς επειδή έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια σώματος, όπως ανέφερε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Τζέιμς Λόγκαν, ειδικό στην Τροπική Ιατρική.

fanpage.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου