30.4.15

Στην πρώτη διεθνή έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα Freskon, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην πρώτη διεθνή έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών, η οποία διοργανώθηκε στην Ελλάδα με την επωνυμία Freskon, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τη Δ.Ε.Θ. - HELEXPO Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη από 23 έως 25 Απριλίου 2015. Ο κλάδος των φρούτων και λαχανικών είναι από τους πιο δυναμικούς της Πελοποννησιακής οικονομίας, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς καθώς και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλεξόπουλος Αλέξιος.
Η έκθεση αποτέλεσε σημείο αναφοράς του κλάδου στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου εκθέτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωρίσουν ό,τι νεότερο αφορά τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά, logistics, µηχανήµατα και υλικά συσκευασίας. Αποτέλεσε τον ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και στις διεθνείς αγορές, στους μεγάλους λιανέμπορους και στα υπερεθνικά δίκτυα διανομής.
Στο 180 τμ περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν περισσότερες από 13 Πελοποννησιακές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί του κλάδου των φρούτων και λαχανικών. Ο επαγγελματικός χαρακτήρας της έκθεσης, με τη συμμετοχή εμπορικών επισκεπτών από 21 χώρες του εξωτερικού έδωσε τη δυνατότητα στους Πελοποννήσιους επιχειρηματίες να ενημερώσουν για την ποιότητα και τις ιδιαίτερες ποικιλίες των προϊόντων τους καθώς και να προβούν σε στοχευμένες επαγγελματικές συμφωνίες. Οι επισκέπτες της έκθεσης  (χονδρέμποροι, έμποροι λιανικής, αλυσίδες super market, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιδρύματα) οι οποίοι παρευρέθηκαν στο περίπτερο της Πελοποννήσου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν ποικιλίες πορτοκαλιών Λακωνίας και Αργολίδας, Σύκα Καλαμάτας, Σταφύλια Κορινθίας, Μύρτιλο και άλλα super foods, Φράουλες Ηλείας καθώς και  κηπευτικά της Τριφυλίας.
Η συμμετοχή στην έκθεση Freskon αποτέλεσε μέρος μιας στοχευμένης πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής όσον αφορά την προβολή του Καλαθιού των Πελοποννησιακών Προϊόντων.   Στο πλαίσιο της συνέχειας των δράσεων είχε προηγηθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην  έκθεση Fruit Logistica του Βερολίνου όπου είχε συμμετάσχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τον περασμένο Φεβρουάριο. Μέσα από αντίστοιχες δράσεις γίνετε πράξη η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου όπου τους δίνετε η δυνατότητα να αναπτύξουν την απαραίτητη εξωστρέφεια που απαιτείται, για την προβολή και προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας αγροτικών τους προϊόντων, με στόχο τη σύναψη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου