1.5.15

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Επέζησε από το σεισμό του Νεπάλ και από το τσουνάμι του 2004

Την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που γλίτωσε από τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ και είχε ξεγελάσει το θάνατο και δέκα χρόνια πριν, στο τσουνάμι που έπληξε την Ταϊλάνδη, αποκαλύπτει η Daily Mail.

Δεν νοιώθω άτυχη

Η 30χρονη Zoe Nash που έτυχε να βρίσκεται παρούσα σε δύο από τις μεγαλύτερες καταστροφές του πλανήτη, μίλησε στη Daily Mail για την εμπειρία της και δηλώνει ότι, δεν νιώθει άτυχη αλλά «απίστευτα ευλογημένη» που επέζησε. Στον σεισμό και το τσουνάμι του 2004 που σκότωσε 200.000 ανθρώπους στην Νοτιοανατολική Ασία, η Nash βρισκόταν στην Ταϊλάνδη και επέζησε από το παλιρροϊκό κύμα. Επιμένει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και δηλώνει ότι οι δύο καταστροφές που έζησε την βοήθησαν να είναι ευγνώμων για τα βασικά πράγματα στη ζωή.

Το σοκ από το σεισμό στο Νεπάλ

«Με εντυπωσιάζει η δύναμη των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα», λέει και περιγράφει τη στιγμή του σεισμού: «Βρισκόμουν σε ένα λεωφορείο όταν η γη άρχισε να τρέμει.
Ο κόσμος ούρλιαζε πανικόβλητος, μόλις βγήκα έξω κατάλαβα πως έτρεμε ο δρόμος, το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Τα κτήρια κουνιόντουσαν, σηκωνόταν σύννεφο σκόνης, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, όλοι ήταν τρομοκρατημένοι. Για δύο ώρες μετά το σεισμό δεν μπορούσα να κινηθώ καθόλου, το σώμα μου ήταν σε κατάσταση σοκ». Για δύο νύχτες κοιμήθηκε στην άκρη του δρόμου και σε ένα παρατημένο λεωφορείο.

Η ανάγκη να βοηθάω τους ανθρώπους

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πια τίποτα, είναι απίστευτα σκληρό αυτό που συνέβη εδώ, είναι απελπισία. Θέλω να μείνω να τους βοηθήσω αλλά δεν υπάρχουν προμήθειες», προσθέτει. Χθες ταξίδεψε στο Δελχί και όπως λέει, δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους. «Αυτό που με κράτησε σε όλη αυτή την κατάσταση είναι η ανάγκη να βοηθάω τους ανθρώπους. Αφήνω πίσω μου το Νεπάλ με βαριά καρδιά αλλά ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω», λέει.

Thetoc

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου