8.5.15

ΠΑΤΡΑ: Πουλούσαν προστασία στις λαϊκές αγορές - Συνελήφθησαν 6 άτομα - Ισχυρίζονται πως ήσαν... "παρκαδόροι"

Κύκλωμα έξι ατόμων που  μαζί και με άλλους συνεργούς τους, να εκβίαζε εμπόρους σε λαϊκές αγορές της Πάτρας, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.
Χθες τo  απόγευμα  συνελήφθησαν και κρατούνται με την κατηγορία της ληστείας και της εκβίασης έξι άνδρες από την Πάτρα, αφού φέρεται να άρπαξαν το εμπόρευμα από πάγκο εμπόρου, όταν η σύζυγός του αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν.
Η γυναίκα αντέδρασε και ειδοποίσε τον σύζυγό της ενώ τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας συνεπλάκησαν μαζί του και στη συνέχεια τον λήστεψαν.Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία, αν και  υπήρξαν εδώ και καιρό αναφορές για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος.Πιό συγκεκριμένα, υπήρξαν καταγγελίες οτι η συγκεκριμένη ομάδα που αποτελείτο από έξι άτομα τα οποία είχαν άμεση δυνατότητα κινητοποίησης ακόμη 30 συνεργών τους, ζητούσαν επιτακτικά χρήματα από εμπόρους των λαϊκών αγορών.
Οι φερόμενοι ως δράστες απειλούσαν τους εμπόρους που αρνούνταν να τους "πληρώσουν" οτι θα τους πάρουν το εμπόρευμα και πως θα τους προκαλέσουν ζημιές.Την Πέμπτη, η Αστυνομμία, μετά την σύλληψή τους, εντόπισε σε σπίτια τα είδη που είχαν ληστέψει από τον έμπορο με τον οποίο είχαν διαπληκτιστεί, στοιχείο που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του θύματος, αλλά και τις υπόλοιπες καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία.
Οι  δράστες ισχυρίζονται πως ζητούσαν μεν χρήματα, αλλά για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα των εμπόρων. Να σημειωθεί τέλος οτι οι συληφθέντες έκαναν μήνυση σε βάρος του εμπόρου με τον οποίο διαπληκτίστηκαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου