20.5.15

Οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν την μάχη στο Μανιάκι και τον ηρωικό θάνατο του Παπαφλέσσα !

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση μνήμης του Γρηγορίου Δικαίου ή «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ»  και των συμπολεμιστών του, καθώς οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, τη μνήμη τους και τη μάχη του Μανιακίου  (20 Μαΐου 1825). 

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα και μετά ακολούθησε ομιλία από τη φιλόλογο Μάχη Βραχνογιάννη και κατάθεση στεφάνων από την Πρόεδρο του Συλλόγου μας Πηνελόπη Ν. Λαμπούση και τον Αντιδήμαρχο Πατρέων Διονύσιο Πλέσσα, στην πλατεία  Παπαφλέσσα, όπου βρίσκεται και η προτομή του ήρωα. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κος Πλέσσας Διονύσιος, από το επιμελητήριο Αχαΐας ο κος Χελάς Παναγιώτης, από το ΚΕΤΧ ο Αντισυνταγματάρχης κος Δημητρακάκης, από την Αστυνομική Δνση Αχαΐας ο Αστυνομικός Διευθυντής κος Δημητρόπουλος και από την Ένωση
Αποστράτων Χωροφυλακής και Σωμάτων Ασφαλείας Αχαΐας ο κος Βοργίας.

Παράλληλα, ως εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της Πάτρας παρευρέθησαν: από το Σύλλογο Κλειτορολευκασίων και το σύλλογο Καλαβρυτινών ο Αργύριος Αγγελόπουλος, από το σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων ο Επίτιμος Πρόεδρος Ιωάννης Πορφύρης και το μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιος Γιαννακάς, από το σύλλογο Κερκυραίων ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Λάμπουρας και από το σύλλογο Ποντίων η Γεν. Γραμματέας Βιβή Λουκοπούλου-Στεφανίδη.
Στο μικρό χαιρετισμό της, η Πρόεδρός μας ανέφερε: « "Ανδρών επιφανών  πάσα γη τάφος " όπως είπε ο μεγάλος μας ιστορικός Θουκυδίδης.  Όταν οι Τιτάνες της Επανάστασης γράφουν ιστορία με την ηρωική τους αυτοθυσία τα λόγια ωχριούν μπροστά τους. Εύχομαι να παραδειγματιστούμε από τη δράση τους και ν΄ αποτινάξουμε κάθε σύγχρονο δυνάστη ώστε να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές τους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου