14.5.15

ΠΥΛΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ν.Δ. ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

 Το εξέχων ζήτημα της πορείας υλοποίησης των οδικών αξόνων Καλαμάτα-Ριζόμυλος, Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και Σουληνάρι-Κορυφάσιο, συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Πύλου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Δημητρίου Καφαντάρη, του Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας και Πολεοδομίας-Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, κ. Περικλή Μαντά, παρουσία των Αντιδημάρχων και του κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στις συζητήσεις που έγιναν στη προκείμενη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του κ. Αυγενάκη σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Νομού Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Βουλευτή για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου και τα ενταγμένα έργα του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης των οδικών αξόνων Καλαμάτα-Ριζόμυλος, Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, Σουληνάρι-Κορυφάσιο, Ριζόμυλος-Κορώνη και Χώρα-Πύλος, ζητώντας την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη, με την ιδιότητα του αρμόδιου Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας και Πολεοδομίας, έτσι ώστε να συμβάλει στη γρήγορη πορεία υλοποίησης των έργων.

Τα συγκεκριμένα οδικά έργα θεωρούνται σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο, καθώς βγάζουν από την οδική απομόνωση την περιοχή και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης.  Τα έργα αυτά αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα τόσο για τη δημοτική αρχή όσο και για το Δήμαρχο και προσωπικά παραμένουν ψηλά στην ατζέντα διεκδίκησης υλοποίησης του Δήμου.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του δρόμου Σουληνάρι-Κορυφάσιο, έργο το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση με εντολή του τέως Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά και βρίσκεται ήδη στη φάση της υλοποίησης του. Εκεί ενημερώθηκαν  από τον αρμόδιο εργολάβο και τους μηχανικούς του έργου για την εξέλιξη των εργασιών. Παρ’ όλες τις καθυστερήσεις, διαπιστώθηκε η ικανοποιητική πρόοδος του έργου. Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε να συμβάλει στην αποφυγή οποιουδήποτε κωλύματος και την επιτάχυνση των διαδικασιών αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο, με στόχο να ολοκληρωθεί στα χρονικά πλαίσια τα οποία αναφέρει η σχετική σύμβαση.

 «Οφείλω να ευχαριστήσω, το φίλο μου Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του στην Μεσσηνία από τον ιστορικό Δήμο Πύλου-Νέστορος, και δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των μεγάλων αυτών αναπτυξιακών έργων. Είμαι σίγουρος ότι η συμβολή του θα είναι αποτελεσματική και άμεση.» ανέφερε ο κ. Καφαντάρης και συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να αγωνιστούμε για τα μεγάλα. Για αυτά που μας ενώνουν, όπως είναι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία δίνουν προοπτική και δημιουργούν οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.  Επίσης, ευχαριστώ για την παρουσία του τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, κ. Περικλή Μαντά, και βεβαιώνω ότι η κοινή πορεία Δήμου και Περιφέρειας είναι αυτή που συμβάλει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, δίνοντας νέα προοπτική στους κατοίκους.».

Από τη μεριά του ο κ. Αυγενάκης ευχαριστώντας για την φιλοξενία ανέφερε τα εξής: «Μετά από τη συζήτηση που είχα με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Καφαντάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Μαντά και στελέχη του δήμου, μεταβήκαμε στο εργοτάξιο ενός σημαντικού έργου, το οποίο λειτουργεί αναπτυξιακά σε όλη την περιοχή και είμαι βέβαιος ότι θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο αλλά και την τοπική οικονομία των κατοίκων. Ένα έργο το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματός μας ο Αντώνης Σαμαράς μου ζήτησε να παρακολουθήσω από κοντά και γι αυτό ήρθαμε επιτόπου στο εργοτάξιο να συνεργαστούμε όπως με τους τεχνικούς προϊσταμένους και με τον εργοταξιάρχη και με βάση τις δυνατότητές μας και τη θεσμική ιδιότητά μας, να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα στην τρέχουσα φάση. Δυστυχώς, όπως παρατηρήθηκε στην Ελλάδα χάθηκε άσκοπος χρόνος και χρήμα, λόγω της πολυνομίας και των καθυστερήσεων έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ιδιοκτήτη να υπερασπίζεται την περιουσία του, από την άλλη όμως είναι και υποχρέωση του, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες και τις προτεραιότητες όλων μας, να προσπαθεί με κάθε ρίσκο για την επιτάχυνση των διαδικασιών πέρα από το αυστηρό γράμμα του νόμου, για να κάνουμε ένα καλό στον τόπο μας. Χαίρομαι πολύ που όλοι οι αρμόδιοι φορείς και η τοπική κοινωνία συνενώνουν τις δυνάμεις τους και με αλληλεγγύη ο καθένας από τη μεριά του συμβάλει ώστε να ολοκληρωθεί αυτός ο δρόμος αιχμής. Από τη δικιά μας πλευρά δηλώνω ξεκάθαρα ότι θα είμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή για να δούμε το συντομότερο δυνατό το έργο αυτό να παραδίνεται στους πολίτες.».

Τέλος ο κ. Μαντάς θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημαντικότητα της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου δήλωσε: «Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή είναι σε εξέλιξη. Η πραγματοποίηση αυτού του έργου, αίτημα χρόνων των κατοίκων και του δήμου Πύλου-Νέστορος είναι μια ακράδαντη απόδειξη ότι η συνεργασία της Περιφέρειας του Κράτους και του Δήμου έχει ως αποτέλεσμα την επιτυχία σπουδαίων πραγμάτων για τον τόπο μας.» και συνέχισε: «’Έχουμε ενημέρωση για την ομαλή εξέλιξη του έργου στο επόμενο διάστημα. Εκτιμούμε και ελπίζουμε με τη νέα κυβέρνηση και τα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα, να μπορέσει η χρηματοδότηση να είναι συνεχής και ομαλή, ώστε να λυθούν τα όποια ζητήματα με τις απαλλοτριώσεις, με σκοπό σύντομα αυτό το έργο να παραδοθεί στους κατοίκους.».


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου