22.5.15

ΝΕΟ σήριαλ με το στρατόπεδο Καλαμάτας !

Με αφορμή τις δηλώσεις του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, σχετικά με το στρατόπεδο Παπαφλέσσα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας τόνισε προς δημοσιογράφους τα εξής:
«Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το θέμα της λειτουργίας του στρατοπέδου Παπαφλέσσα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» απαντήθηκε με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις 23 Μαρτίου 2015, στην Καλαμάτα και ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται κανένα ζήτημα.
Ο Υπουργός είχε πει τότε μεταξύ άλλων: «Επειδή ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού, η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα να έχει πληρότητα 400% στο Πεζικό και ο Έβρος να έχει 20% και 30%.
Θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο. (…) Άρα, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για κλείσιμο του στρατοπέδου».
Ανησυχούμε, όμως, με δηλώσεις που αναφέρονται σε χρησιμοποίηση του χώρου για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας ή ως χώρου εκπαίδευσης για την πρόληψη καταστροφών, δηλαδή για θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι ο χώρος είναι καθαρά στρατιωτικός και επιμένουμε να χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες του στρατεύματος, χωρίς καμία υποβάθμιση του καθαρά στρατιωτικού ρόλου του.
Υπάρχουν άλλοι χώροι για τις δραστηριότητες που αναφέρονται και ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου