26.5.15

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Επειγόντως ο Γ. Μπέζος στο Υπουργείο Υγείας και στην ΕΠΥ !!!

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια και πολύ καλά λόγια -σύμφωνα με πληροφορίες μας- αντιμετωπίζεται από τους κύκλους και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την ΕΠΥ ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γ. Μπέζου  και των συνεργατών του, σχετικά με τις "πράσινες" παρεμβάσεις, την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση πόρων μέσω αυτών των παρεμβάσεων, στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μεσσηνίας σε μια εποχή πολύ δύσκολη για το ΕΣΥ αλλά και γενικότερα για τη χώρα μας.
Αυτό όμως που πραγματικά έχει «κερδίσει» τους πάντες στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο χώρο της Υγείας, αφορά το έργο της αυτοπαραγωγής του οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, το οποίο από μόνο του μπορεί να επιφέρει τεράστια ποσά εξοικονόμησης στο ΕΣΥ εάν υλοποιηθεί τουλάχιστον ακόμα σε κάποια μεγάλα Νοσοκομεία της Χώρας τα οποία έχουν και τις μεγάλες αναλώσεις.
Χαρακτηριστικά όπως έχουμε σημειώσει, το Νοσοκομείο Καλαμάτας μόνο απ’ αυτό το έργο θα "γλιτώνει" εφεξής και σε ετήσια βάση  περί τις 300.000€.
Τούτων δοθέντων, μόλις πρόσφατα συγκροτήθηκε με απόφαση της ΕΠΥ  επιτροπή διαβούλευσης για το θέμα της αυτό-παραγωγής του οξυγόνου ιατρικής χρήσης και μάλιστα με πρόταση του Διοικητή Γιώργου Μπέζου, πρόεδρος στην Επιτροπή  τοποθετήθηκε το στέλεχος και Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος.
Πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, ο Διευθυντής στην Τεχνική Υπηρεσία Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος και άλλα στελέχη του Νοσοκομείου, θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας και στην ΕΠΥ προκειμένου να συζητήσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους, την εμπειρία τους και know how για τα παραπάνω.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και προετοιμάζεται από το Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο και η υλοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα  μιας ημερίδας στην Καλαμάτα με καλεσμένους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της ΕΠΥ, τις διοικήσεις των 7  Υγειονομικών Περιφερειών αλλά και των Διοικητών όλων των Νοσοκομείων της Χώρας προκειμένου να παρουσιαστούν αυτές οι καλές πρακτικές που έχουν την δυνατότητα να επιφέρουν τεράστια ποσά εξοικονόμησης στο ΕΣΥ. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου