14.5.15

ΦΩΤΟ - «Ουρές» πιστών για το προσκύνημα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας

Πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη της χώρας σπεύδει να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, που έφτασε από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, με τιμές αρχηγού κράτους, στη χώρα μας.


b3
b2b1Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, πιστοί κάθε ηλικίας αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να ασπαστούν το ιερό λείψανο, που φυλάσσεται στο νησί Μπουράνο της Ιταλίας και ταξίδεψε σε ορθόδοξη χώρα ύστερα από 1.000 χρόνια.
Η υποδοχή των λειψάνων, βέβαια, με τιμές αρχηγού κράτους, προκάλεσε «πολεμική» ακόμα και εντός της κυβέρνησης, όμως αυτό ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τους προσκυνητές.

Κάθε πιστός περιμένει ευλαβικά τη σειρά του και στη συνέχεια προσκυνά τη λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας, την οποία -άλλοτε σιωπηλά, «εσωτερικά» και άλλοτε με μεγαλύτερη ένταση- παρακαλά να δώσει λύση στα προβλήματά του.
Αρκετοί, μάλιστα, εκείνοι που ταξίδεψαν επί ώρες για να βρεθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, ενώ πολλές επαρχιακές πόλεις ναυλώνουν ακόμα και πούλμαν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου