21.5.15

KΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

    
   Εδώ και ένα 4μηνο η ελληνική κυβέρνηση διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι διεξάγει σκληρή  διαπραγμάτευση προκειμένου να φέρει μια συμφωνία χωρίς μέτρα λιτότητας .
Όμως, μέχρι σήμερα επί της ουσίας δεν γνωρίζουμε τίποτε τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την πορεία της διαπραγμάτευσης, κατά συνέπεια  τα μόνα στοιχεία που μπορούμε να κρίνουμε είναι τα εξής:   
      ˃ Πρώτον, την παράταση της 20ης Φεβρουαρίου που ήταν μια κακή συμφωνία διότι δεν συνοδευόταν από χρηματοδότηση, γεγονός που έστω και καθυστερημένα  παραδέχονται τόσο ο πρωθυπουργός όσο και πολλά  κυβερνητικά στελέχη.
     ˃  Δεύτερον, τη θέση της κυβέρνησης ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα. Η θέση αυτή για τους λογικά σκεπτόμενους  είναι «πολιτικάντικη» ,καθόσον σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι « χαζοευρωπαίοι πρέπει, χωρίς όρους, να μας δώσετε δανεικά και αγύριστα για να καλοπερνάμε». Δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων και νουνεχής άνθρωπος που να πιστεύει ότι η ΕΕ θα δανείσει την Ελλάδα χρήματα χωρίς μέτρα. Μέτρα, τα οποία θα είναι σκληρά και τα οποία πρέπει όχι μόνο να ψηφιστούν αλλά και να υλοποιηθούν.
    ˃ Τρίτον,  την αρνητική στάση των περισσότερων ΜΜΕ.  Άλλα εξ αυτών εσκεμμένα  και άλλα πέφτοντας θύματα ψεύτικων κυβερνητικών διαρροών, παραπληροφορούν  τον ελληνικό λαό και κινδυνολογούν προκειμένου να περάσουν ανώδυνα τα επερχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, π.χ προπαγανδίζουν νυχθημερόν ότι η αύξηση του ΦΠΑ γίνεται για να αποφευχθεί η περικοπή των μισθών και των συντάξεων, ουδέν ψευδέστερον, διότι  γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά ότι το μέτρο αυτό είναι 10 φορές χειρότερο από τις περικοπές, καθόσον πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.
     ˃ Τέταρτον, την αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων. Οι υποχρεώσεις  της χώρας  προς ΔΝΤ και ΕΚΤ το τρίμηνο Ιούνιο , Ιούλιο και Αύγουστο ανέρχονται σε 9,5 δις ευρώ. 
Η αριθμητική οικονομία είναι αμείλικτη και λέει ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς δανεισμό. Επίσης κατά το διάστημα αυτό πρέπει να εξοφλήσει η χώρα  έντοκα γραμμάτια αξίας 11 δις, αυτό σημαίνει ότι αν δεν καλυφθούν με νέες εκδόσεις γραμματίων πρέπει να αγορασθούν από το κράτος, πράγμα που σημαίνει το ποσό του δανεισμού γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Επιπλέον πρέπει να επισημανθεί ότι λόγω της έλλειψης ρευστότητας  η κατάσταση σε όλο το δημόσιο( Νοσοκομεία, κ.λπ) έχει φθάσει στο μη περαιτέρω.
     Τούτων δοθέντων και λόγω της οικονομικής ασφυξίας που αντιμετωπίζει η χώρα  η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αποφασίσει ή θα μείνει στη ΕΕ υπογράφοντας συμφωνία την οποία και θα υλοποιήσει ή θα επιλέξει τη ρήξη με όλα τα δεινά της στο αρχικό στάδιο . Εδώ πρέπει να τονισθεί ότι η μη υλοποίηση  της συμφωνίας είναι χειρότερη από τη ρήξη διότι ο φαύλος κύκλος θα συνεχισθεί επ΄ αόριστον.   
     Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει εντός της ευρωζώνης μόνο ΕΑΝ υπάρξει συμφωνία και ΕΦΟΣΟΝ αυτή υλοποιηθεί, δηλαδή, μόνο εάν ο διπλός αυτός υποθετικός λόγος γίνει πράξη, διαφορετικά είναι  προτιμότερη η ρήξη διότι κατά το προσφιλές προς τους αριστερούς μαρξιστικό δόγμα «καλύτερα ένα άθλιο τέλος  παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος».
 
  Ιωάννης  Δημητρόπουλος      
Αντιστράτηγος ε.α - Μαθηματικός    

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου