6.5.15

O ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Real fm-pameprorts.gr

Σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα χρονική και γενικότερη συγκυρία, σαφώς δεν ήμαστε για να ακλουθούμε και να επιλέγουμε ακραίες μορφές αντίδρασης .
Πόσο μάλλον όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, και όχι αυτών που το καπηλεύονται ,το απαξιώνουν και το υποβαθμίζουν. 
Αυτούς όπως έχω γράψει και άλλες φορές ας αναζητήσει τρόπους η όποια πολιτεία ,να τους εντοπίσει, να τεκμηριώσει τις παρανομίες τους και να τους οδηγήσει εκτός ποδοσφαίρου δια βίου.
Στο δια ταύτα, σήμερα θα αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit,με τον Υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να τροποποιεί και να εντάσσει επ ακριβώς τις αλλαγές που ζητά η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Για να οδηγηθούν όμως τα πράγματα σε εκτόνωση την χθεσινή ημέρα πρόεκυψαν μια σειρά ζητήματα ,εμπόδια και διαφωνίες μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Υφυπουργός αθλητισμού μέχρι την τελευταία στιγμή δυσκολευόταν να παρεκκλίνει από τις εμμονές του και επέμενε σε βασικά σημεία που ήθελε να εντάξει στα άρθρα του νομοσχεδίου ακόμη και για αλλαγές στο αυτοδιοίκητο. Έγινε πολύωρη συνάντηση Κοντονή με τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ για να μπορέσει να εκτονωθεί η κατάσταση και να οδηγηθούν στην αποφυγή του Grexit. Ο Κουϊκ καταλήγει σε συμφωνία με τον Κοντονή, έχει ανοιχτή γραμμή με την ΕΠΟ, πηγαίνει στην βουλή ενημερώνει τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛΛ Πάνο Καμμένο και στη συνεχεια την κοινοβουλευτική ομάδα. Παράλληλα και ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ Βουλευτής Παύλος Χαίκάλης είναι ο εισηγητής κατά την συζήτηση στην ολομέλεια, ο Κουϊκ συνεχίζει τις επαφές, έχει αγωνία γιατί έχει αξιολογήσει στο ακέραιο τον κίνδυνο. Ο Υφυπουργός δημοσιογράφος μεγάλης κλάσης ξεκίνησε από αθλητικός συντάκτης, μέλος του ΠΣΑΤ, και φυσικά ο δημοσιογράφος δεν παύει ποτέ να λειτουργεί και ως δημοσιογράφος παράλληλα με την όποια ιδιότητα του. Είναι σε διαρκείς επαφές με τους εισηγητές των άλλων κομμάτων για να διασφαλίσει την συναίνεση τους στην ψήφιση του νομοσχεδίου από την στιγμή που δεσμεύτηκε ο Κοντονής να εντάξει τις αλλαγές που ζητούν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Οι εκπρόσωποι το δέχονται με πρώτο τον Ολυμπιονίκη του μήκους και τομεάρχη αθλητισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Κουκοδήμο. Δημόσια δήλωση αργά το απόγευμα του Σταύρου Κοντονή προκαλεί πανικό και σύγχυση, αλλά και διαφορετικές εκτιμήσεις και ερμηνείες που προβλημάτισε ακόμη και εισηγητές κομμάτων. Ο Υφυπουργός επικρατείας Τέρενς Κουϊκ δεν έχει εγκαταλείψει το θέμα και συνεχίζει τον καθοριστικό του ρόλο για την απόλυτη αποκλιμάκωση της όποιας κρίσης στο ζήτημα .Εξ άλλου τόσο αυτός όσο και ο Χαϊκάλης είχαν ξεκαθαρίσει στο Κοντονή ότι αν δεν εντάξει επ ακριβώς της αλλαγές που ζητά ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ μέσω της επιστολής Ινφαντίνο δεν θα ψηφίσουν ούτε οι ΑΝΝΕΛ. Το θέμα φτάνει μέχρι τον Τσίπρα που καλεί τον Κοντονή εσπευσμένα στο μέγαρο Μαξίμου. Και εκεί ο πρωθυπουργός προσγειώνει άπαξ τον υφυπουργό του λέγοντας του ότι «Κάνε ότι ζητούν ώστε να αποφευχθεί το Graxit…»
Ο ρόλος του Τέρενς Κουϊκ σε όλη αυτή την διαδρομή των αντιπαραθέσεως, των συζητήσεων και των πολιτικών ελιγμών, με ΟΥΕΦΑ,ΕΠΟ και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, ήταν καθοριστικός και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit. Τίποτα τελικά σε αυτή την ζωή δεν είναι τυχαίο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου