18.5.15

TO AΝΤΙΟ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΗΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

-Κέννυ Νταγκλίς ,Ιαν Ράς, Τζόν Αλντριτζ, Γκρέιαμ Σούνες, Ρόμπι Φάουλερ, Στηβ Μακ Μάναμαν, Τζέμιμι Ρέντναμπ,Σάμι Χίπια, μερικά από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά είδωλα του «Ανφιλντ» Μερικοί από τους ποδοσφαιρικούς «Θρύλους» που έγραψαν ιστορία με την μυθικά φανέλα της ομάδα που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της αύξησης του ενοικίου που ζήτησε ο Ιδιοκτήτης από την Εβερτον που χρησιμοποιούσε το ιστορικό γήπεδο. Στο γήπεδο που γαλουχήθηκε ,αντρώθηκε και πάτησε για τελευταία φορά μετά από 17 χρόνια χθες ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ Στήβεν Τζέραρντ. Ουδείς ασχολήθηκε με την ήττα από την Κρύσταλ Πάλας την 37η αγωνιστική, τα βλέμματα, οι κάμερες, ήταν στραμμένα στο αντίο του μεγάλου αρχηγού. Η υποστολή της σημαίας της Λίβερπουλ την τελευταία 20ετία.Στις εξέδρες του «Ανφιλντ» ήταν 40.000 οπαδοί της ομάδας και ο Γάλλος προπονητής Ζεράρ Ουγιέ. Ο άνθρωπος που ξεχώρισε τον Στήβεν στις ακαδημίες και του έδωσε την ευκαιρία και το πρώτο  τριετές επαγγελματικό του συμβόλαιο ,700,800,900 λίρες αντίστοιχα κάθε εβδομάδα!!!
Δεν ξέρω αν ήταν όπως είπε ο φίλος του Τζέιμι Γκάλαχερ ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών της Λίβερπουλ, αυτός όμως που έδωσε τα πάντα για την Λίβερπουλ ήταν. Και μαζί του χθες δάκρυσαν όλοι οι φίλοι των «Κόκκινων » όπου Γής. Ο Καθηγητής πανεπιστημίου στις στημένες μπάλες ,στα τάκλιν και τις σέντρες, μπορεί να μη σου έβγαζε τα μάτια με φαντεζί ενέργειες και προσπάθειες ,σου έδινε όμως ότι είχε και δεν είχε μέσα στο γήπεδο. Στις ακαδημίες της Λίβερπουλ από 9 ετών στα 14 δοκιμάστηκε από αρκετές ομάδες μεταξύ αυτών και η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Λίβερπουλ στις 5 Νοεμβρίου του 1997 και στις 29 επίσης Νοεμβρίου του 1998 να κάνει ντεμπούτο ως αλλαγή στο ματς με την Μπλάκμπερν. Τι και αν η Λίβερπουλ κατέκτησε 18 [πρωταθλήματα Αγγλίας,7 Κύπελλα,5 Τσάμπιονς λίνγκ, και 3 κύπελλα ΟΥΕΦΑ; Τι και αν ο Ίδιος και με την Λίβερπουλ κατέκτησε κορυφαίους τίτλους και σε προσωπικό επίπεδο. Ο Στήβεν Τζέραρντ, ο παίκτης που το 2009(Η καλύτερη ίσως χρονιά της καριέρας του)θα μπορούσε να αυξήσει κατά πολλές εκατοντάδες  χιλιάδες λίρες τον τραπεζικό του Λογαριασμό είπε όχι στα λεφτά του Αμπράμοβιτς της Τσέλσι και έμεινε στο Λίβερπουλ. Αντίστοιχα όχι είχε πει και στην Μάντσεστερ και στη Ρεάλ.
 Έμεινε στο «Ανφιλντ» έδωσε την ψυχή του, σήκωσε το βάρος και το στίγμα σε δυο ίσως της μεγαλύτερες τραγωδίες που σημάδεψαν την ιστορία της Λίβερπουλ και του ποδοσφαίρου, το 1985 στο Χέϊζελ και το 1989 στο Χίλσμπορο. 
Αυτός ο παίκτης που αν μη τι άλλο το 2009 δικαιούταν να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή Αγγλίας έκλεισε μια πολύ σπουδαία καριέρα και πάτησε για τελευταία φορά το χορτάρι του «Ανφιλντ» πριν φύγει για το Λός Ατζελες και τους LA Galaxy,με αυτό το απωθημένο στις βαλίτσες του. Ο Τζέραρντ που εισέπραξε εκατομμύρια ευχαριστώ από οπαδούς φίλους αντιπάλους, νυν και πρώην συμπαίκτες όπως ο Σοάρες της Μπαρτελόνα που τον ευχαρίστησε για όλα όσα του έμαθε στο «Ανφιλντ» όπως χαρακτηριστικά του έγραψε στο Twitter.Aλλά και ενας δικός μας ,ο διεθνής αμυντικός Σωτήρης Κυριάκος που εγραψε για τον Τζέραρντ «Ένας αληθινός Θρύλος .Ένας Φανταστικός αρχηγός. Είναι τιμή μου που έπαιξα με αυτόν…» Όπως και να έχει ο Στήβεν Τζέραρντ καταγράφηκε  στο πάνθεον των πολύ μεγάλων που σύνδεσαν το όνομα τους γράφοντας χρυσές σελίδες στην ιστορία της Λίβερπουλ, του Αγγλικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Το μωσαϊκό των «Reds» στην εξέδρα του ιστορικού γηπέδου με την λέξη Captain,το παρατεταμένο χειροκρότημα και το κλάμα Τζέραρντ και οπαδών στον αποχαιρετισμό του αρχηγού ήταν η σφραγίδα ζωής σε μια αδιάρρηκτη σχέση που ούτος η άλλως θα μείνεις την Ιστορία .Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να τιμούν τους μεγάλους παίκτες και κάτι τέτοιο θα πρέπει αν μη τι άλλο να το… αντιγράψουν πιστά οι δικοί μας. Είναι από τις… αντιγραφές που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και αξίζουν οι Έλληνες παίκτες .
Οι απανταχού της γης ποδοσφαιρόφιλοι, σε ευχαριστούμε Στήβεν Τζέραρντ για αυτά που προσέφερες .Καλή τύχη…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου