12.6.15

Πάτρα: Αφαιρέθηκαν τα όπλα από 3 αστυνομικούς λόγω περίεργης αλλαγής στη συμπεριφορά

της  Κωνσταντίνας  Παλαιολόγου

-Η υπηρεσία άργησε να αντιδράσει
 - Αφαίρεση όπλου και από ένστολο που ήταν αλκοολικός
Διαστάσεις επικίνδυνες μέσα στο σώμα της Αστυνομίας και σε τοπικό επίπεδο, λαμβάνει το γεγονός της ψυχικής κατάστασης των ανδρών της και του πόσο κατάλληλοι είναι στο σύνολό τους για να φέρουν όπλα.
Οι πληροφορίες του «patrastimes.gr», κάνουν λόγο για τρία τουλάχιστον περιστατικά στην Αχαία, όπου στο τέλος και μετά τις επίμονες προσπάθειες αστυνομικών και μετά από  εκκλήσεις προς  ανωτέρους ,  τους αφαιρέθηκαν τα όπλα . Και στις τρεις περιπτώσεις  είχαν παρατηρήσει σημαντικές  και επικίνδυνες αλλαγές στην συμπεριφορά τους.
Το ένα περιστατικό που ήταν από την πρώτη στιγμή εμφανές σε όλους, ήταν αστυνομικός με πρόβλημα αλκοολισμού, όπου όμως απαιτήθηκε ένα ολόκληρο δίμηνο, για αν αντιδράσει η ηγεσία να του αφαιρέσει το όπλο, να τον απομακρύνει από το μάχιμο πόστο που υπηρετούσε και στο τέλος να τον πείσει αφού είχε συμπληρώσει τα συντάξιμα έτη, να αποχωρήσει από το σώμα.
Το δεύτερο περιστατικό, με περίεργες εναλλαγές στην συμπεριφορά ενστόλου, οδήγησε έπειτα και πάλι από συντονισμένες πιέσεις των συναδέλφων του, για την προστασία τη δική τους αλλά και των πολιτών, στο να «χάσει» το όπλο του και να ενταχθεί σε υπηρεσία γραφείου, από τους δρόμους όπου υπηρετούσε για την καταστολή του εγκλήματος.
Η τρίτη περίπτωση που βρίσκεται σε εξέλιξη, θέλει τον ένστολο, να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και να επανεξεταστεί με την επιστροφή του στην υπηρεσία.
«Σε 28 χρόνια που υπηρετώ στην Αστυνομία, ουδέποτε πέρασα εγώ ο ίδιος από ψυχιατρική εξέταση, παρά το γεγονός ότι σαν Ομοσπονδία πιέζουμε συνεχώς για ενεργοποίηση του Σώματος επί του ζητήματος, για να αποτραπούν τραγωδίες, αλά δυστυχώς ακόμα και η αντίδραση της υπηρεσίας δεν είναι η δέουσα και τα αντανακλαστικά παρέμβασή της δεν είναι όσο γρήγορα θα έπρεπε υπάρχουν», σχολίασε στο «patrastimes.gr», ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε:
«Δεχόμαστε μεγάλη πίεση από την πάταξη του εγκλήματος και ειδικά σε κάποιες μάχιμες υπηρεσίες, μπορέι εύκολα κάποιος από εμάς να χάσει τον έλεγχο μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας, όπως συμβαίνει σε πολλά επαγγέλματα. Δυστυχώς όμως εμείς έχουμε μία σημαντική ιδιομορφία, που το σώμα οφείλει να λάβει σοβαρό υπόψιν του. Ότι φέρουμε όπλο και αποτελούμε κίνδυνο για τον συνάδελφο, τον πολίτη, ή ακόμα και την οικογένειά μας, όπως στο τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, αν δεν μας σταματήσουν εγκαίρως.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου