6.6.15

Θα "Ντουμάνιαζε " η Αρκαδία από φυτεία 700 χασισοδέντρων

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Αρκαδίας 

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (700) δενδρύλλια κάνναβης
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
Οι δυο από τους συλληφθέντες είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη – επιτήρηση της φυτείας και διέμεναν σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα κοντά στη φυτεία
Κατασχέθηκαν πιστόλι, φυσίγγια, χρήματα κ.α.
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βουρβούρων Αρκαδίας, αποτελούμενη από (706) δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (05.06.2015) το πρωί, μετά από ταυτόχρονες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη Αρκαδίας , τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 30 και 32 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν το πρωί, στοχευμένες ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Δημητσάνας και Παραλίου Άστρους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε πυκνή δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βουρβούρων Αρκαδίας, εντοπίστηκε η φυτεία και παράλληλα κοντά στη φυτεία , σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα, συνελήφθηκαν ο 24χρονος και ο 30χρονος, οι όποιοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη - επιτήρηση της φυτείας.
Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πιστόλι,
  • τρεις (3) γεμιστήρες,
  • εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) φυσίγγια,
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα,
  • σπόροι κάνναβης και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας (λάστιχα, εργαλεία κ.α.).
Παράλληλα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος είχε
αναλάβει να εφοδιάζει τους ανωτέρω με τα απαραίτητα εφόδια, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 32χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ.
  • Σπόροι κάνναβης.
  • Σουγιάς.
  • Κινητό τηλέφωνο.
  • Είδη ρουχισμού και αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν στην καλλιέργεια της φυτείας.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου